Geen asielopvang in oude TBS-kliniek

REKKEN – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft besloten om geen opvanglocatie voor asielzoekers te huisvesten in de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken.

Voor het COA is het essentieel dat een locatie kostenefficiënt is om te bouwen tot een asielzoekerscentrum dat voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van het COA. Het realiseren van een laag aantal capaciteitsplekken op deze locatie in relatie tot de exploitatieduur leidt tot een situatie waarin het financieel-economisch niet meer verantwoord is om dit uit te voeren. Het COA heeft daarom besloten de voormalige tbs-kliniek niet te gebruiken als opvanglocatie. De gemeente Berkelland is hierover geïnformeerd.

Het openen van een centrum met een beperkte omvang in Rekken is voor het COA alleen mogelijk mits er in de nabijheid van de locatie een grotere opvanglocatie is gevestigd met alle benodigde faciliteiten. Dit is niet het geval in de gemeente Berkelland.

De gemeente Berkelland heeft aangegeven haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te blijven nemen en bereid te zijn andere locaties te onderzoeken als deze zich aandienen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Geen asielopvang in oude TBS-kliniek”

  1. Een AZC zou wel goed zijn geweest tegen de krimp bij de basisscholen
    https://www.g4net.nl/?pag=12&cnws=606&page=109
    Na de sluiting van het vorige AZC waren er 70 kinderen minder op de basisschool de driesprong.

    De vorige 350 werden in Eibergen niet gheel vriendelijk ontvangen (teksten als Eibergen blank en hakenkruisen op het AZC en een molotov-cocktail).
    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2530102/2000/01/14/Racistische-leuzen-op-asielzoekerscentrum.dhtml
    En er zijn ruiten ingegooid
    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/handelingen/TK/1999-2000/97/h-tk-19992000-97-6281-6284?resultIndex=2&sorttype=1&sortorder=4

    38 jarige inwoner van azc eibergen is in zwolle vermoord
    http://afa.home.xs4all.nl/alert/1_6/inci.html

    Hoe het is afgelopen met een aantal anderen valt hier te lezen
    http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBSGR:2003:AI1382

    En het vorige azc sloot al 1,5 jaar eerder dan gepland. Sindsdien zijn de problemen in Eibergen afgenomen (problemen door het azc of binnen het azc staat niet duidelijk in het artikel)
    http://www.matroesjka.nl/rus/news/default.asp?Profile=news&NewsID=3741&LandID=16&CatID=3

    Misschien is het dus maar beter dat er geen nieuwe asielzoekers in deze regio komen.

    Waarom worden deze mensen niet in Amsterdam of Rotterdam geplaatst waar mensen meer gewend zijn aan mensen van een andere afkomst en waar het aantal asielzoekers in vergelijking met inwoners een veel kleiner aantal is qua percentage?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven