”Concert gospelkoor valt niet in water”

EIBERGEN – ”And the Sun is Shining just for us…” een regel uit het nummer ‘A Brand new Day’ waarmee Gospelkoor Spirit haar concert zondag jongstleden opende. Maar helaas was de zon maar summier aanwezig en overheerste regen het concert genaamd the Summer of Spirit, dat werd gehouden in het openluchttheater te Eibergen. De liederen van het koor werden afgewisseld met een optreden van slagwerkgroep Full Power van muziekvereniging Euphonia uit Eibergen.

Ook brachten zij gezamenlijk enkele liederen ten gehore. A Brand new Day, Shackles en het alom bekende Oh Happy Day werden opgeluisterd door de muzikaliteit van de slagwerkers. De opkomst van het publiek viel niet tegen en juist doordat iedereen dicht bij elkaar ging zitten onder het grote doek van het openluchttheater in Eibergen, ontstond er een intieme sfeer. De overige nummers die onder andere gezongen werden waren Love Shine a Light, City on Our Knees, Tienduizend Redenen en Something Inside so Strong.

Dit laatste stuk werd a capella gezongen. Full Power had een gevarieerd optreden met een diversiteit aan slagwerkinstrumenten, van trom tot barkruk! Kortom men kan op een mooi concert terugkijken. Het koor maakt zich ondertussen alweer op voor een nieuw project. Vanaf september wordt er begonnen met een musicalproject. Mensen die het leuk vinden om tijdelijk bij het koor te komen zingen, worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Zoals al gezegd wordt hiermee in september gestart en de planning is om in mei-juni 2016 enkele optredens te verzorgen met de ingestudeerde nummers.

Deelname is gratis. Voor meer informatie volg de website www.spiriteibergen.nl en de facebookpagina van het koor. Of stuur een mail naar: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven