Kampioenen bij het synchroonzwemmen

BORCULO – Behangen met meerdere medailles keerde het synchroonteam Schuurman BZC vandaag terug van de uitvoeringenwedstrijd van Regio Oost. De eerste helft was op zaterdag 6 juni te Raalte gezwommen. Ook daar werd al een medaille behaald. Ann Regts ontving voor haar solo in age I de bronzen medaille. Zaterdag 20 juni was in Ede de beurt aan de overige leeftijdsklassen. In categorie 2 vielen beide duetten en de groepsdans in de prijzen. Issa Bleumink en Zhifan Nieuwenhuis (beide 10 jaar oud) stonden op de eerste plaats na de techniekwedstrijden en deze plaats behielden ze met hun duet. Issa ontving de bronzen medaille voor de techniekwedstrijden. Pleun van Onna en Lianne Essink (beide 11 jaar oud) eindigden met hun duet op de derde plaats. De groepsdans van alle meisjes van categorie 2 eindigde als tweede.

Bij de senioren werd de Borculose Rienke Jansen met haar solo kampioen, daarnaast ontving ze de zilveren medaille van de techniekwedstrijden. De trainster van het synchroonteam van Schuurman BZC kwam dit jaar voor het eerst uit bij de senioren. In januari werd ze al 5e op de Nationale kampioenschappen. Ook trainster Angela Willems viel in de prijzen. Met haar duet-partner Cheryl Dul haalde zij de tweede plek.

De uitvoeringenwedstrijd vormt de finale van het wedstrijdseizoen van synchroonzwemmen. Een seizoen bestaat uit een aantal techniekwedstrijden waar vier technische figuren worden uitgevoerd voor een jury. Bij een uitvoeringenwedstrijd wordt gezwommen op muziek en worden de technische figuren gecombineerd met zwemslagen en armfiguren. Een jury van 15 mensen geeft punten voor moeilijkheid, artisticiteit en synchroniciteit. Voor elke uitvoeringen worden unieke badpakken gemaakt.

De haren gaan in een knot en dit wordt vastgezet met gelatine. Afhankelijk van de leeftijdscategorie duurt een uitvoeringen 1,5 tot 4 minuten.