Struinen met Truus: Op bezoek bij kunstechtpaar

Kunstkring Bart organiseert een kunstwedstrijd voor alle Berkellanders die iets met kunst of een leuke hobby hebben en dat kan van alles zijn, beeldhouwen, fotografie, boetseren, schilderen, noem maar op. Het thema is: ”hoe zie je Berkelland”.

Ik was op bezoek bij Corry en Harrie Lankveld in Eibergen. In hun huis en in de tuin staan mooie dingen die ze zelf gemaakt hebben. Ook zij gaan meedoen met de wedstrijd. Corry maakt prachtige dingen van keramiek en zij heeft haar idee al klaar, wat?, dat verteld ze natuurlijk nog niet. Corry zit in het bestuur en zij vind dat je dan zeker mee moet doen. Ze is ongeveer 12 jaar geleden begonnen met keramiek en ze kan zich daar heerlijk in uitleven, als het bijvoorbeeld slecht weer is en ze niet kunnen fietsen, zie aan de foto’s wat voor prachtige dingen die ze maakt.

Haar man Harrie maakt prachtige dingen met houtsnijwerk, en dat doet ie eigenlijk al zo’n 45 jaar. Hij noemt het meubelbeeldhouwwerk. Harrie maakt kleine dingen, maar ook grote projecten zoals meubelstukken. Prachtig om te zien. Ook hij doet mee aan de wedstrijd en zeker niet om te winnen, maar het idee wat hij gaat maken is hij nog niet helemaal uit.

Harrie zegt:  ”Iedereen die mee doet is eigelijk al een winnaar.” Harrie is ook lid van de kunstkring en als je lid bent hoor je mee te doen. Maar ook Berkellanders die geen lid zijn mogen meedoen. Ik zal de de komende tijd nog een aantal mensen gaan bezoeken die zich ook opgegeven hebben om mee te doen. Groeten Truus…

Foto’s Truus Stotteler:
[maxgallery id=”70925″]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Struinen met Truus: Op bezoek bij kunstechtpaar”

  1. Wat een mooie foto’s van jullie werk, en wat leuk om jullie werk zo op deze site te zien! Veel succes met de inzending voor de BArt wedstrijd!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven