Tour Giro d‘Italia komt door Berkelland

BORCULO – Het grote wielerevenement Giro d‘Italia, dat volgend jaar door Gelderland komt, zal ook de gemeente Berkelland aandoen. Tijdens de derde etappe zullen de wielrenners ook door onze gemeente komen. Dat heeft organisator RCS Sports officieel vanmiddag kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Milaan. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald.

Burgemeester Joost van Oostrum: “We zijn als gemeente Berkelland blij dat de route Giro d’Italia ook onze gemeente aandoet. Het geeft ons als gemeente de kans om te laten zien hoe mooi onze gemeente is. Fietsen en Achterhoek passen bij elkaar. Fantastisch dat de beste wielrenners van de wereld door ons mooie Borculo/Berkelland komen. Wat we allang wisten, laten we nu de rest van de wereld zien, echt fietsen doe je in de Achterhoek.”

De Giro d ’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6, 7 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d ‘Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek in Nijmegen.

De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen, daarna gaat het wielerevenement door naar Berkelland en zal in Arnhem finishen.

 

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Tour Giro d‘Italia komt door Berkelland”

  1. alweer Borculo.als ik alles zo bekijk bestaat de gemeente berkelland alleen uit Borculo.

  2. Paul Ribbers

    Lijkt mij geweldig. Beltrum heeft 24 km goed onderhouden Kerkepaden. Net lang genoeg, om het hele peleton er achter elkaar over heen te laten fietsen. Een tussensprint “bergop” bij het slachtershuske en een op de Meenweg bij “Tokkewekke” moet net kunnen. Plaatsen we in plaats van Festunique aankondigingsborden, allemaal eenrichtingsborden. Overnachtingen regelen wij in het Insectenhotel. Ik zie de krantenkoppen al voor me: De Giro doet “De hel (Kerkepaden) van Beltrum aan”. Geweldige kans voor Robert Geessink voor een etappe zege voor “eigen publiek”. Ik zie in gedachten onze fietsende burgervader als neutralisatie renner voor het peleton uit fietsen. Is dat PR voor Berkelland en de Beltrumse Kerkepaden of niet.

  3. Het zou een schande zijn wanneer Berkelland hier financieel aan bij zou dragen, en mensen, die huishoudelijke hulp nodig hebben in de kou laten staan!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven