Bloemenzaak Van Sark bestaat 65 jaar!

NEEDE – ”Stoppen? Nee hoor… Ons moet je niet achter de geraniums zetten maar ertussen”, grappen Bennie en Mia Van Sark (die beiden al gepensioneerd zijn). ”We hebben nog steeds veel plezier in ons werk.” De Needse bloemenzaak viert binnenkort een jubileum, want de zaak aan de Oudestraat bestaat op 1 september precies 65 jaar. Het bedrijf bloemsierkunst Van Sark werd in 1950 gesticht door de ouders van Bennie (Johan en Marie). ”De zaak zat aan de Nieuwstraat waar nu Stortelder zijn dierenspullen verkoopt. In 1977 verhuisde de bloemenzaak naar de Oudestraat, op de plek waar we nu nog steeds zitten. Dat was ook meteen het overname moment. Mijn vader heeft de zaak toen heropent, minder mooi was dat hij een week later stierf. Kijk, ik heb nog een oude foto waarop het moment te zien is.” Natuurlijk zijn er ook anekdotes als je zolang in de winkel werkt. Mia: ”Er kwam een keer een klant terug met een Azalia, die zag er niet best uit. Ik vroeg hoe hij de plant onderdompelde. Op de kop met de bloemen in het water was het antwoord. We moeten nog steeds lachen om dit verhaal.”

Maar Bennie is ook trots op een behaald moment in zijn carrière, In 1983 mocht hij een boeket maken voor prinses Magriet. De prinses opende dat jaar een Needse school. ”Maar wat ik ook een bijzonder moment vond is toen ik met een TIA in het ziekenhuis lag. Wat een kaarten een reacties heb ik toen gehad. Dat vergeet ik nooit meer weer!” Contact met de klant hebben de eigenaren van bloemenzaak Van Sark altijd belangrijk gevonden. ”Tegenwoordig is dat haast niet meer in winkels.”

”Oja, we vieren dit jaar nog een feestje, we zijn in september ook 45 jaar getrouwd”, zegt Mia. Het echtpaar hoopt dat de zaak aan de Oudestraat een keer overgenomen gaat worden. ”We blijven doorgaan totdat we niet meer kunnen. Onze gezondheid laat het nu nog toe.”

Van Sark onderscheid zich met een ruim aanbod aan snijbloemen, potplanten en bruids- en grafwerk.

 

 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Bloemenzaak Van Sark bestaat 65 jaar!”

  1. Meine Roswinkel

    Beste familie van sark,
    Kom altijd met veel plezier in jullie winkel , bewonder Bennie om zijn altijd opgeruimde en vrolijke manier van doen.
    Begrijp het verhaal en de tragiek dat jullie zitten te wachten op iemand die de zaak wil overnemen.
    Het zijn moeilijke tijden voor winkeliers als jullie.
    Ondanks dat de straat enorm is voor uit gegaan blijft het een moeilijk verhaal, net als overal in west Europa .
    Houdt goede moed.
    J

  2. Super van Harte Gefeliciteerd met zoon mijlpaal.
    een echte speciaalzaak, de aanhouder wint.
    Ik wens jullie nog een lange gezond en bloemrijk leven toe,
    zodat ik jullie nog vaak kan bezoeken.
    vaste klant.

  3. Van harte gefeliciteerd. Hoop dat je de zaak gauw over kan doen aan een ander. Niet omdat we jullie kwijt willen maar wel zodat jullie nog lekker van de rust kunnen genieten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven