Braderie in Ruurlo heeft veel te bieden

RUURLO – Op 12 augustus zal er in Ruurlo weer een braderie worden georganiseerd door de Achterhookse Folkloredansers. De braderie biedt weer een zeer gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets van zijn of haar gading zal zijn te vinden. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een show van Oldtimer-tractoren. In de tent op het Kerkplein zullen doorlopend folkloregroepen uit binnen- en buitenland optreden en is er tot ’s avonds laat gezellige muziek. Helemaal vanuit Beieren komt de “Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth”. Deze vereniging, die al bestaat sinds 1920, laat ons kennis laten maken met de traditionele kleding, de dansen en de muziek uit Oberbayern.

Ze zullen de hele week te gast zijn in Ruurlo. De Beierse groep zal optreden in enkele verzorgingshuizen rondom Ruurlo. Een mooie afwisseling daarmee biedt “Paloina” uit Amsterdam. Een groep van meer dan 20 jonge, frisse dansers die Nederlandse folklore op een eigentijdse wijze ten tonele brengt. Zeer succesvol is de uitvoering met muziek en dans uit de Jordaan. Uit het Twentse land komen de alpenhoornblazers “Vjenne Ruf”. Deze liefhebbers van Alpen muziek krijgen steeds meer bekendheid en zijn zelfs (als enige buitenlanders) uitgenodigd voor een festival in Allgäu. Dus dit belooft wat.

Dit jaar zullen ook optredens worden verzorgd door de jeugdige, plaatselijke dansers van Gerlande’s dansstudio. Ook zullen de Achterhookse Folkloredansers de authentieke dansen laten zien, zoals ze in het begin van de vorige eeuw op het Achterhoekse platteland werden uitgevoerd. De gehele avond wordt op het podium ruimte gemaakt voor feestelijke muziek. Vanaf acht uur is de Edelweisskapelle weer van de partij, afgewisseld door de groep “Half Gas”.
De braderiemarkt begint om 14.00 uur en heeft weer oude ambachten, demonstraties, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden.

Bij de Oldtimersshow zijn allerlei prachtige oude tractoren, werktuigen, stationaire motoren en demonstraties te bezichtigen. Het dweilorkest “De Schaddenstekkers” zorgt voor nog meer sfeer.

Wie op de hoogte wil blijven, kan onze website bezoeken www.achterhooksefolkloredansers.nl of kan ons vinden op Facebook.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven