Burgervader woont nu echt in Berkelland

RUURLO – De gemeente Berkelland verhuurt per 3 juli de opzichterswoning bij de voormalige gemeentewerf in Ruurlo tijdelijk aan burgemeester Joost van Oostrum. Deze voormalige dienstwoning aan de Borculoseweg 48 is onlangs beschikbaar gekomen na het overlijden van de huurster, de weduwe van de voormalige gemeenteopzichter.

De burgemeester heeft een wettelijke verplichting om in zijn eigen gemeente te wonen. Het eerste jaar kan hij daarvan ontheffing krijgen. Deze ontheffing heeft Joost van Oostrum ook gekregen, maar de periode is nu om. Burgemeester Van Oostrum wil graag in Berkelland gaan wonen, maar heeft zijn huis in de gemeente Rhenen nog steeds niet kunnen verkopen.

De burgemeester huurt de opzichterswoning tijdelijk als overbrugging totdat hij definitieve huisvesting in Berkelland heeft gevonden. Hij betaalt daarvoor een marktconforme huurprijs. Deze is vastgesteld door een onafhankelijk taxateur. Om als burgemeester de huurovereenkomst met de gemeente te mogen sluiten, heeft Van Oostrum ontheffing gekregen van de Commissaris van de Koning.

Joost van Oostrum heeft maximaal twee jaar recht op een tegemoetkoming voor de dubbele woonlasten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven