Gemavo in Eibergen gaat leven als hotel!

EIBERGEN – Jarenlang heeft het gebouw langs de Haaksbergseweg leeggestaan, verloedering was en is op dit moment voor vele Eibergenaren een doorn in het oog. Maar dat beeld gaat – als het aan ondernemer Dirk Jan Heinen (24) uit Halle ligt – snel veranderen. Hij heeft het gebouw en de grond eromheen gekocht en wil het pand opknappen en inrichten als hotel ‘De Kastanjefabriek’. ‘’De voorbereidingen zijn al in volle gang, maar het echte werk moet nog beginnen. We hopen in september of oktober een begin te maken met de renovatie van het pand. Nog wel een slag om de arm. Er kan altijd iets tegen zitten.’’ De oude fabriek met drie etages krijgt veertig kamers. Aan de achterkant van het pand wordt een grote serre gebouwd. ‘’We willen het hotel inrichten als een soort B&B, laagdrempelig en tegen een nette prijs.’’ De renovatie van het pand past mooi bij het project beleef de Berkel. Het moedigt toerisme en recreatie aan. De gemeente is zeer positief over de plannen. Eind 2016 hoopt Heinen het hotel te openen. Verder wil Dirk Jan nog niet veel kwijt. ‘’We willen de spanning opbouwen’’, lacht hij.

Foto’s Roy Nijman:
[maxgallery id=”71909″]

Deel dit artikel:

23 gedachten over “Gemavo in Eibergen gaat leven als hotel!”

  1. Het hotel in Haaksbergen heeft het ook niet gered, hoop dat jullie meer succes hebben. We wachten af.

  2. Anja Rietman

    Helemaal Super! het was toch ook geen gezicht dat vieze oude gebouw heel veel succes!

  3. Een hele uitdaging, maar goed dat die trieste uitstraling komt te vervallen. Succes met de verbouwing en uitbating van dit nieuwe concept aan de Berkel.

  4. Wij, VVV Eibergen, hopen al jaren dat er een hotel in de oude Kastanjefabriek komt. Geweldig nieuws dat deze wens nu uit lijkt te gaan komen.
    Wij zorgen er samen met de ondernemers van Eibergen en omgeving voor dat er in de toekomst steeds meer toeristen deze kant op komen dus dat hotel is hard nodig. Veel succes met het werk dat nog verzet moet worden !

  5. @wim,
    Het hotel in Haaksbergen heeft het aan zichzelf te danken.Niet met de tijd meegegaan en matig eten.
    Dan red je het in deze tijd echt niet

  6. Wordt vast heel mooi .geeft het een kans de ligging is erg mooi .heel veel suces dirkjan en joyce.

  7. Een geweldig plan. Het toont lef als je zo’n project durft aan te gaan. Heel veel succes !!!

  8. Jeff Wuestman

    Lijkt me een mooie bestemming. Zou het wel industrieel houden. Succes met het project

  9. Anja Wielens

    Lieve Dirk Jan Heinen,
    Ik zoek werk!!!
    En het lijkt me helemaal fantastisch om in dit hotel te komen werken.
    Lieve groet,
    Anja Wielens.

  10. mooi dat er iets met dit gebouw gebeurd.
    ben er blij dat er een hotel van wordt gemaakt

  11. mooi idee maar ik denk en verwacht dat het een kansloze idee wordt
    alleen in de zomervakantie heb je hier redelijk wat toeristen maar het rest van het jaar bijna niet want waar kun je de toeristen buiten de vakantie hier heen halen
    er is hier bijna niks te doen ik denk niet dat je de kosten van het aankopen en verbouwen van het pand er uit krijgt
    ik hoop dat jullie geluk hebben en dat het redelijk gaat lopen maar als ik jullie was dacht ik er nog heel goed overna alleen al omdat in groenlo bij marveveld een hotel is nieuwebouw en kijk wat die de klanten alemaal te bieden heeft dat kunnen jullie de klanten nooit bieden

  12. We willen de spanning opbouwen? huh? dit bizznizz niemendalletje doet me denken aan een grapje; d’r komt een surinamer bij jan en zegt dat ie werk zoekt, “das goed zegt heinen je kunt morgen beginnen, verdient 10.000 per week en krijgt honderd man onder je” “je maakt een grapje zeg de suri stomverbaasd” ” tja zegt dirk wie begon er dan”

  13. Jammer dat sommigen meteen weer negatief moeten reageren. Feit is dat er in de Achterhoek veel te weinig hotelruimte is. En dat er hier ‘niks te doen is’, is ook pertinent onwaar. Veel toeristen komen hier bovendien puur voor de natuur en rust.

    De vergelijking met het nieuwe hotel op ’t Marveld in Groenlo gaat volledig mank. Daar praat je over een iets andere prijsklasse. Deze ondernemer pakt het juist slim aan door volgens een soort B&B principe te gaan werken. Een goed doordacht plan in een historisch gebouw dat (weer) helemaal kan gaan stralen!

  14. uit Eibergen

    Vindt het een mooi plan! maar 40 kamers? halveer en doe iets met het andere gedeelte.
    Ik weet niet of jullie Het Koelhuis in Zutphen kennen?
    ook dit pand is helemaal opgeknapt,momenteel wordt er hard gewerkt rond om het Koelhuis.
    Neem eens een kijkje,informeer en doe ideeen op,met
    een goed en breder plan kun je meer!
    Vragen staat vrij,nee heb je ja kun je krijgen!

    Ik wens jullie heel veel succes!
    Ik wens jullie heel veel succes!

  15. Goed plan, zorg dat ook de Berkelzomp er een aanlegsteiger krijgt. Als over drie jaar de nieuwe N18 er ligt, is dit een uitstekende plek om Eibergen en omgeving te verkennen. Centrum, monumenten, natuur en water, allemaal op loopafstand.

  16. hey jeroen zoek je een baan bij hun of zo en wees eerlijk als je kunt kiezen om in een hotel te gaan zitten in groenlo met zwembad en alles er op en aan of in enschede bij van der valk dan hebben groenlo en enschede toch veel meer te bieden buiten de vakantie om, en kijk eens goed na de type mensen die in de vakantie door het dorp lopen nou dat zijn geen mensen die een paar dagen in een hokje willen zitten dus als je geen baan zoekt bij hun wees dan eerlijk dat ze nooit de 40 kamers tegelijk vol krijgen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven