Noordijk maakt zich op voor oogstdag

NOORDIJK – Zondag aanstaande weer volop vermaakt rondom De Oale Schole in Noordijk. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een oogstdag, fietstocht en preuverieje. De oogstdag: De rogge wordt handmatig gemaaid met de zicht maar ook de grasmaaier met aflegger komt in actie evenals de oude dorsmolen, kafmolen. Het rogge binden en het opzetten van de garven (het zgn. “gasten”) levert een prachtig landschappelijk tafereel op. De maaiers en bindsters zijn gekleed in de ouderwetse oogstkledij. Daarnaast zijn er diverse randactiviteiten.

Fietstocht: Er is een plm. 25 km. lange route uitgezet door een prachtig natuurgebied. Kosten hiervoor: € 3.00 p.p. kinderen tot 12 jr. € 1.00 inclusief 1 consumptie.

Preuverieje: Er worden zowel hartige als zoete hapjes geserveerd, van allerlei groenten, aardappelen en eetbare bloemen. Alle gerechten worden ter plekke gekookt en zijn gratis te proeven. Alles komt vers geoogst uit het “Oale Höfke” waar allerlei bijzondere groenten, aardappelen en eetbare bloemen verbouwd worden.

De tuin is ook te bezichtigen. De aardappelen, groenten en bloemen die oogstrijp zijn, zijn die dag ook verkrijgbaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven