”Wat een onkruidbende rondom vijvers!”

NEEDE – Veel inwoners noemen het nu een onkruidbende rondom de Hofmaatvijvers in Neede. Deze geluiden komen ook binnen bij de gemeente Berkelland. Maar is het wel onkruid? De gemeente doet zijn verhaal…  ”Er is eind april een kruidenmengsel ingezaaid. Deze is specifiek voor Neede gemengd uit soorten die van nature hier zouden kunnen voorkomen. Er is bewust voor kruiden gekozen omdat dit uiteindelijk bijdraagt aan de biodiversiteit en uitstraling van de wijk. Omdat de paden nog aangelegd moesten worden is er vrij laat ingezaaid. Door het late zaaimoment, de aanhoudende droogte en wind (verdroging en verwaaiing van zaad), en eerst nog relatief lage temperaturen bleef de kieming van veel soorten achter. Dat geeft lege plekken. We streven naar een natuurlijke situatie, en natuurontwikkeling heb je niet helemaal in de hand. Om het beeld te bespoedigen is er wel Phacelia (bijenvoer) bijgezaaid.

Dit is een 1-jarige plant, die wel redelijk groeit en nu bloeit. In het najaar bekijken we de natuurontwikkeling opnieuw. Na de zomer maaien we de uitgebloeide Phacelia eruit en zaaien we de vrijgekomen plekken nog extra door.

Hinderlijk overhangend groen aan de straatkant en de paden zullen we maaien. We hopen dat we dan in het najaar redelijk op de goede weg zijn”, aldus de gemeente. 

Deel dit artikel:

10 gedachten over “”Wat een onkruidbende rondom vijvers!””

  1. Ik vind het onkruit waar nu ook nog honden in poepe wat niet opgeruimt word de lucht die dan vrij komt als je aan het wandel bent word in het gemeetehuis niet proeft kom eens langs en kijk eens goed hoe het er uit ziet

  2. Geachte w ga eens kijken achter dat t’huis voor ambtenaren in borculo. Daar word de poep wel opgeruimd door de buiten dienst. De graskantjes geknipt de geasfalteerde wandelpaden geveegd. De ambtenarenschoentjes blijven in borculo wel schoon. Ze komen echt niet naar de wijk de Hofmaat in Neede. In plaats de ambtenaren voor de burgers van Berkelland werken. Werken ze juist tegen de burgers van Berkelland. In plaats van tripjes buiten de gemeente grensen zou de ambtenaren eens kennis moeten opgaan doen in de eigen gemeente Berkelland. Oe oe wat een volk op dat hoes.

  3. Ik liep er van de week, ik vind het prachtig zo, al die mooie paarse bloemen, en heel veel bijtje,s in de weer, ik zag zelfs nog een paar mooie klaprozen, ik had bijna zin om er lang uit in te gaan liggen

  4. Ben benieuwd naar hoe het er over een jaar bij ligt! Nu oogt het rommelig als een braakliggend bouwterrein. Zeker geen verbetering met hoe het was.

  5. Het blijft een onkruidzooi , welk verhaal er ook verzonnen wordt door de ambtenaren. Omploegen die zooi en gras erin.

  6. Zou er een hele grote ruime parkeerplaats van maken. Gewoon beton erop. Man wat een gezeur. Neem dan initiatief en onderhoud t dan.

  7. Wat een ontzettend domme reacties hierboven zeg, ongelofelijk !
    Echt mensen met kennis van zaken.
    Wat de gemeente ook doet, dit soort volk heeft altijd wat te mekkeren en weet het altijd beter.
    Verdiep je eerst eens in de materie alvorens iets te roepen !

  8. Je kunt ook de rest van Neede plat gooien, gat graven en de Hofmaat vijvers bij het Hambroek aantrekken! Klaar, ook minder gezeik en geklaag hier!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven