Diny Voskamp wint Gelselaars bakfestijn

GELSELAAR – Diny Voskamp heeft woensdag in Gelselaar bij het bakfestijn van Bie Winkels! gewonnen. De jury onder leiding van bakker Theo Liebrand uit Borculo roemde haar prachtige tulband: “Traditioneel opgezet, degelijk, maar ook luchtig, een Gelsters hoogstandje.” De beoordeling en de prijsuitreiking vonden plaats in de schuur van boerderij Winkels.

Café Florijn deed bij het bakfeest dienst als bakkerij, met heerlijke geuren als nevenproduct. Hier volgde en geïnteresseerd publiek hoe de zeven deelnemers aan de hand van een aangereikt recept een tulband bakten. Naast de oven van Florijn werden ovens van inwoners van Gelselaar benut.

Opvallend was dat niet alleen vrouwen deelnamen, maar ook drie mannen. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd. En die ging ook met de overige prijzen aan de haal. De nichtjes Manon Bruil en Eline Oltvoort pakten de tweede prijs. Met de toevoeging van appel, kaneel en vers citroensap gaven ze het geheel een eigen smaak.

De derde prijs was voor Colinda van Leeuwen. Haar tulband (“robuust van inhoud, met de volle smaak van chocola en kokos”) werd geprezen als “bijzonder vernieuwend”. De jury, waar ook de organisatoren Rita Bakker en Marjan Groenhout deel van uitmaakten, concludeerde ook: “Een traditionele tulband als winnaar, gevolgd door een nieuwe generatie tulbandbakkers, die het recept een verfrissende nieuwe draai hebben gegeven. “

En net als de jury, die ook proefde, smulden deelnemers en toeschouwers na afloop van de heerlijke tulbanden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven