Veldrit door buitengebied van Eibergen

EIBERGEN – Zondag 6 september houdt TCE – Tourclub Eibergen haar eerste veldrit van dit seizoen. Het is de zogenaamde Geldersch Landschap Tocht; deze pittige tocht voert de deelnemers rondom Eibergen. Er kan tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden bij de Pickerhal in Eibergen; de afstanden die gereden kunnen worden zijn 25, 35 en 55 km. Leden van de NTFU en KNWU kunnen via hun ledenpas snel starten m.b.v. Scan en Go; andere MTB’ers dienen een startkaart in te vullen. Op de startlocatie is een EHBO-post stand by.

Globaal loopt de route via het Slingerbos en de Mallemse Es naar het Kerkloo; via de Keerdijk komen de deelnemers aan de beide ‘korte’ afstanden op de pauzeplek bij de fam. Krooshof. Daarna gaat het richting Hondenbos en hier is de splitsing tussen 25 km en 35/55 km. Deelnemers aan de 25 km peddelen via enkele zandwegen terug richting de finish. De 35/55 km deelnemers crossen via slootwallen en zandpaden richting het Wolinkbos; daarna fietsen ze richting Eibergen via de Olden Eibergsedijk.

Kort voor Eibergen is de splitsing: 35 km fietst naar de finish, terwijl de 55 km fietsers richting de flanken van de Needse Berg rijden: een pittig stuk waar een aanslag gedaan wordt op de kuitspieren! Vóór ze daar aan beginnen is er ook voor hen een pauzeplek bij de schuilhut aan de Stokkersweg bij de Berkelbrug.

TCE-Tourclub Eibergen heeft met meerdere landeigenaren overlegd in verband met gebruikmaking van hun gronden. TCE verwacht een groot aantal deelnemers aan deze schitterende veldrit en dit MTB avontuur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven