Struinen met Truus: Op bezoek bij Gerda Oonk

DSCN9490 1Door Truus Stotteler: Dit is de laatste van de serie BART. Ik was op bezoek bij Gerda Oonk. Ze wil ook mee gaan doen met de kunstwedsrijd in de gemeente Berkelland en heeft haar schilderij al klaar. Gerda heeft nadat ze heeft getekend en geaquarelleerd, eigenlijk altijd gedetailleerd en figuratief, kwam bij haar steeds meer het gevoel om creatiever en vrijer te willen werken. Enige jaren terug is ze, onder professionele begeleiding, gaan schilderen met acrylverf.

Het liefst werkt ze met palet mes of grove kwast en maakt vaak gebruik van gemengde technieken, zoals olieverf bij afwerking, om mooie diepe kleuren te verkrijgen. Door zo te werken is ze met andere ogen naar kunst gaan kijken. Veel vormen van kunst boeien haar. Echter deze manier van schilderen, waarbij ze zichzelf geheel kan uitleven, werkt totaal ontspannend en tevens zinnenprikkelend.

Zoals de schrijver een verhaal verwoordt in zijn boek, zo brengt de schilder gevoelens op doek. Gevoelens die opgebracht worden, laag over laag, kleur in kleur, totdat het beeld een eigen verhaal en karakter vormt. Soms duidelijk, soms mysterieus, het liefst fantasieprikkelend. Gevoel schilderen noemt ze het. Ze heeft ook les gegeven,en dat wil ze ook weer gaan doen. Ze vind het een uitdaging om mee te doen met de kunstwedstrijd in de gemeente Berekelland.

Met als thema: zo zie ik Berkelland,ze vind het vooral leuk omdat het nu ook eens is voor de gewone man zoals zei het zegt. Gerda bedankt voor je verhaal en heel veel succes.

Foto’s Truus Stotteler:
[maxgallery id=”74637″]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Struinen met Truus: Op bezoek bij Gerda Oonk”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven