Classicrockband zoekt het weer hoger op

hokersweekend2015 (2)RIETMOLEN – Ooit bij de oprichting van The Marshalls – ruim vijftien jaar geleden – spraken ze af om nooit op te treden in kroegen met namen als Het Zoldertje of Het Keldertje. Met het oog op het gezeul met die loodzware apparatuur over vermaledijde trappen. Maar intussen is het een goede traditie dat deze Achterhoeks-Twentse classicrockband één keer per jaar optreedt bij café De Verdieping in Haaksbergen. The Marshalls is zaterdag 21 november opnieuw in hogere sferen… ,,Inderdaad, we moeten dan dus die verfoeide trap weer op”, lacht drummer Ronald Roerink. ,,Normaal gesproken bepaald geen lolletje, maar we hebben het er in dit geval graag voor over. Juist omdat het bij De Verdieping altijd reuzegezellig is.” The Marshalls is een rockcoverband met roots in Haaksbergen. ,,Bij die oprichting werden toen ook hele duidelijke afspraken gemaakt over het repertoire”, aldus zanger Gerard te Rietmole uit het Achterhoekse Rietmolen. ,,We spelen louter rockclassics. Nummers die iedereen kan meezingen. Zeg maar de stevige Arbeidsvitaminen. De nummers waarmee we zijn opgegroeid. Die we vroeger met tennisracket voor de spiegel playbackten. Alleen spelen we ze nu dus live.”

Op de setlisten staan nummers uit de zeventiger jaren van onder meer Status Quo, Led Zeppelin en AC/DC. ,,Al maken we ook uitstapjes naar de tachtiger en negentiger jaren met werk van Van Halen en Metallica”, vult gitarist Michael Krassenberg aan. Nadat binnen The Marshalls dus plechtig werd beloofd om niet op te treden in horecagelegenheden die louter per trap bereikbaar zijn, werden een jaar of tien geleden die principes overboord gezet. ,,We werden indertijd benaderd door Boudewijn te Koppele, eigenaar van café De Verdieping, en in een vlaag van enthousiasme hebben we toen ‘ja’ gezegd”, aldus gitarist Harm Dinkla.

,,Maar voor de goede orde: we hebben er nooit een seconde spijt van gehad. Haaksbergen is van oudsher de thuishaven van de band en zodoende is het er altijd gezellig vol. Het blijft extra leuk om voor eigen publiek te spelen. En dat we dan met al die apparatuur de trap op moeten? In dit geval doen we het zelfs maar al te graag.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven