Veel bedrijven helpen tijdens 1DagNiet

EIBERGEN – Op 13 november vindt de derde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats: 1DagNiet. Tijdens 1DagNiet roepen inwoners en bedrijven de inbrekers een halt toe. Met steun van politie en gemeente. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet. In 2014 werden in de gemeente Berkelland 152 woninginbraken gepleegd of pogingen daartoe gedaan. In 2015 in onze gemeente tot nu toe 45 woninginbraken of pogingen daartoe.

Initiatieven op 13 november: In heel Achterhoek-Oost zijn voor 13 november initiatieven opgezet door inwoners en bedrijven om aandacht te vragen voor 1DagNiet. In Berkelland zijn er de volgende initiatieven: Avenarius Ruurlo promoot tijdens 1DagNiet pinbetalingen, zodat mensen nadenken over het hebben van (grote) contante bedragen in de kassa en in huis. Whatsappgroep De Kiefte (Eibergen) besteedt aandacht aan 1DagNiet, Kapper Erik ter Mors uit Eibergen hangt posters op om klanten te attenderen op 1DagNiet. Middelbare school Het Assink (Eibergen) besteedt aandacht aan inbraakpreventie in de nieuwsbrief. De horeca in Eibergen is op de hoogte van 1DagNiet. Op de lichtkrant in Neede wordt aandacht gevraagd voor inbraakpreventie.

Ultimate adventures uit Borculo rijdt met de 1DagNiet posters rond op de voertuigen. Bakkerij Stroet (Neede) voorziet klanten gratis van een ‘1DagNiet broodje’. Globe Security is extra alert tijdens de surveillance in Achterhoek-Oost. De medewerkers van de dierenambulance gaan flyers verspreiden en laat hondenbezitters extra opletten. De nachtzusters van Sensire zijn extra alert op verdachte situaties

Door de aandacht die we deze dag geven aan het thema woninginbraken hopen we bewustwording te creëren en inbraken in de toekomst te voorkomen. Op die manier werken we aan een veilige gemeente om in te wonen en te werken.

Alle inwoners en bedrijven wordt gevraagd op vrijdag 13 november een extra oogje in het zeil te houden, zodat inbrekers geen kans krijgen. Bel bij verdachte situaties altijd 112.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven