Biedingen voor villa Smits afgewezen

EIBERGEN – Burgemeester en wethouders hebben de twee biedingen, die zijn uitgebracht  op Villa Smits, afgewezen. Dit is gedaan op advies van de selectiecommissie uit de gemeenteraad. Het college is van mening, dat uit de biedingen onvoldoende is gebleken dat het rijksmonument duurzaam in stand kan worden gehouden. Er is onvoldoende rekening gehouden met het onderhoud van het monumentale pand. De lopende procedure met biedingen is nu beëindigd.

In december vorig jaar zijn er twee biedingen uitgebracht. Eén bieding is afkomstig van het bedrijf ‘Dance en Drums’ uit Eibergen en de andere bieding van ‘Jijzelf coaching’ uit Eibergen. Dance en Drums had het plan het pand te gebruiken als onder andere popschool en bood daarbij € 100,–. Jijzelf Coaching had het plan in Villa Smits een dorpshuis te beginnen. Zij boden € 1,–.

Het college gaat Villa Smits binnenkort te koop zetten tegen een van tevoren bepaalde vraagprijs. De eerder gestelde voorwaarden en eisen uit het Bidbook blijven van toepassing. Belangrijk daarbij is dat er een duidelijk plan voor het toekomstig gebruik wordt gevraagd en dat moet blijken dat de Villa Smits duurzaam in stand kan worden gehouden.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Biedingen voor villa Smits afgewezen”

  1. Drum and Dance wil uitbreiden, dan is de villa toch te klien tevens onderhoud en stookkosten vertelde de wethouder komt op 100.000 euro per jaar.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven