Satellietpost in Borculo gaat sluiten

BORCULO – Patiënten van de Huisartsenposten Zutphen en Oost Achterhoek krijgen vanaf 2 april 2016 te maken met veranderingen in de dienstverlening. De huisartsenposten leveren spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren. Aan de huisartsenzorg overdag verandert er niets. Vanaf 2 april 2016 worden er geen consulten meer gedaan op de satellietpost aan de Haarloseweg in Borculo. Voor consulten in het weekend en op feestdagen kunnen patiënten dan nog uitsluitend terecht op de huisartsenposten in Zutphen c.q. Winterswijk. Visites worden, net als voorheen, in de weekenden en op feestdagen nog wel gereden vanuit een locatie in Berkelland.

Huidige situatie:
In 2006 is gestart met het werken vanuit de satellietpost in Borculo. In Borculo kunnen patiënten nu nog -na telefonisch contact- terecht voor een consult; ook worden van hieruit visites gereden. Nu zowel de Huisartsenpost Zutphen als de Huisartsenpost Oost Achterhoek als spoedpost hun intrek hebben genomen in de ziekenhuizen in resp. Zutphen en Winterswijk, constateren we dat er steeds minder patiënten geholpen worden in Borculo en steeds meer op de hoofdlocaties in Zutphen resp. Winterswijk. De faciliteiten op de hoofdlocaties zijn beter, er staan meer onderzoeksfaciliteiten ter beschikking en er kan altijd direct medicatie gehaald worden bij de dienstapotheek. Vanuit de hoofdlocaties kan patiëntenzorg van een hogere kwaliteit geleverd worden. Daarom wordt er m.i.v. zaterdag 2 april 2016 gestopt met het doen van consulten vanuit Borculo.

Situatie per 2 april 2016: alleen visites vanuit satellietpost Ruurlo
De werkwijze en het beleid ten aanzien van visites wijzigt niet. In de weekenden en tijdens feestdagen is er altijd een dienstauto met huisarts en chauffeur in het gebied, zodat bij spoed snel een huisarts ter plaatse kan zijn. De vaste locatie voor de auto zal alleen niet meer in Borculo zijn, maar in Ruurlo.

Alleen op afspraak
Heeft u hulp nodig van een huisarts buiten kantooruren: bel altijd eerst! Mensen met een huisarts in Ruurlo of Lochem bellen met de Huisartsenpost Zutphen: 0900-200 9000 en mensen met een huisarts in Eibergen, Neede, Borculo of Beltrum bellen met de Huisartsenpost Oost Achterhoek: 0900-500 9000. Dit laat onverlet dat patiënten uit Ruurlo ook geholpen worden als ze de Huisartsenpost Oost Achterhoek bellen evenals patiënten uit Borculo, die de Huisartsenpost Zutphen bellen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven