Dodenherdenking: Beltrum even stil

BELTRUM – De Vrijheid omarmd: Dit is het thema van de dodenherdenking van dit jaar. Jaarlijks op 4 mei worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, herdacht tijdens de Nationale dodenherdenking Ook Beltrum ontkwam niet aan het geweld en er vielen slachtoffers. Zij die toen van ons werden weggehaald en voor ons vaderland hebben gevochten en niet meer terug kwamen, willen wij Woensdag 4 mei a.s. via een kleine korte eerbetoon, in onze herinnering brengen.

Leo te Woerd: ”Graag nodigen wij jullie allen uit, om bij deze eerbetoon aanwezig te willen zijn. Het ceremonie zal plaats vinden bij het oorlogsmonument op het Mariaplein in Beltrum. Aanvang 17.30 uur.” Verenigingen / organisatie die deelnemen in de bloemenhulde zijn: Gemeente Berkelland, Raad van Overleg Beltrum, Scholengemeenschap “de Sterrenboog” , Wagenbouwgroepen (bloemencorso) Oet Alle Windstreken, Dynamite en The Rising Hope, Dameskoor (kerk) en Loonwerkersbedrijf Bleumink.

Verder werken mee: Harmonie Concordia en Oud Mariniers. Tijdens de herdenking zal de Ned. Vlag worden gehesen en aan het eind halfstok worden gehangen. Na de herdenking bent u allen uitgenodigd voor een kop koffie in het Kulturhus De Wanne.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven