Lebbenbrugge is weer ”spik en span”

voorjaarsschoonmaakBORCULO – Het museumseizoen van boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo gaat op 1 mei weer beginnen. T/m 31 oktober is het dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Zo’n 30 vrijwilligers hebben het museum en omgeving weer spik en span gemaakt voor de bezoekers. We beschikken tegenwoordig over een AED. Ook dit seizoen is er weer een tentoonstelling, deze keer vooral gewijd aan het boerenleven, het hele jaar rond, zoals dit zich rond 1900 afspeelde. In 2013 is het museum begonnen met het opnieuw aanleggen van het museumterrein dat zijn voltooiing nadert. Oude elementen zijn teruggehaald en door de werkzaamheden van het waterschap aan de Slinge in 2014 heeft het nu een prachtige aansluiting aan de beek De Slinge, zoals dat vroeger ook het geval was. De boomgaard met oude fruitrassen, de bijenstal, het “stellen”bosje en diverse oude gewassen in de moestuin geven een extra dimensie aan het erf.

Op 2 juli wordt het buitenmuseum officieel geopend. Ook wordt dan de replica van de oude hoefstal (waarin vroeger de paarden werden beslagen) en de rosmolen in gebruik genomen.

Het museum geeft een uniek en authentiek beeld van een boerderij aan het eind van de negentiende eeuw. Er is een videohoek, waar diverse oude en nieuwe films over de streek zijn te zien.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven