Beltrumse kinderen gaan in concert

BELTRUM – Concordia nodigt u uit om op 29 mei a.s. te komen genieten van het jaarlijkse “Kids in concert!” Een unieke samenwerking tussen het leerlingenorkest, de slagwerkgroepen B en C en de groepen 4 en 5 van basisschool de Sterrenboog. Kinderen van groep 5 van de Sterrenboog hebben enkele weken kunnen deelnemen aan de blazersklas. Dit houdt in dat de leerlingen van groep 5 in totaal 10 muzieklessen op een muziekinstrument krijgen (trompet, trombone, klarinet en slagwerk), gegeven door vakdocenten van Concordia.

Groep 5 zal de lessen gezamenlijk afsluiten met deelname aan “Kids in Concert”. Groep 4 heeft in aansluiting op de muzieklessen op school, deelgenomen aan het het project van Concordia Windkracht 6. Dit is een project bestaande uit vier muzieklessen. De lessen zijn onderverdeeld in een algemene les over blaasmuziek, een les over houten blaasinstrumenten, een les over koperen blaasinstrumenten en een les over slagwerk. Tijdens deze lessen mogen de leerlingen alle instrumenten uitproberen.

In aansluiting op windkracht 6 en vooruitlopend op de Blazersklas heeft Marga Broshuis (de muziekleerkracht van school) ook met de leerlingen van groep 4 het e.e.a. fr ingestudeerd voor het jeugdkoffieconcert “Kids in Concert”.
Alle Kids presenteren zich in Dacapo op zondag 29 mei om 10.30 uur. De toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven