Iedereen kan weer koekeloeren bij boer

20140518_140047EIBERGEN – Op tweede pinksterdag maandag 16 mei is er weer de Koekeloeredag op het erf van de familie Krooshof aan de Warfslatweg in Eibergen. Op het boerenerf van Dinand en Claudia Krooshof staan tal van kraampjes en zijn er activiteiten voor jong en oud. De standhouders laten van alles zien en bieden van alles aan. Curiosa, maar ook producten als jam en honing. Claudia Krooshof staat er zelf ook met haar zuivelproducten. Ook is de Melkbus van de partij met Yoghurt en Vla lekkernijen deze worden bereid bij ons op de boerderij Zeker ook voor jeugdige bezoekers is er heel wat te zien en te beleven, want Jong Gelre Eibergen verlenen weer hun medewerking om de kinderen te vermaken met verschillende aktiviteiten, Kinderen kunnen een kussengevecht houden, ze mogen kalfjes borstelen en hutten bouwen van stro. Ook kunnen bezoekers een ritje maken met paard en wagen, en de oldtimers bewonderen die er staan opgesteld. En uiteraard is Tom Krooshof aanwezig. Hij verbaast jong en oud weer met zijn magische goochelacts.

Elk jaar gaat een gedeelte van de opbrengst van de Koekeloeredag naar een goed doel. Dit keer is dat de Samenloop voor Hoop. Op 11 en 12 juni heeft op sportpark De Bijenkamp de Samenloop voor Hoop Berkelland plaats. Het is een 24 uurs wandelestafette, waarbij geld wordt ingezameld voor de KWF kankerbestrijding. Vertegenwoordigers van de Samenloop voor Hoop staan met een stand op de Koekeloerdag om aandacht te vragen voor het evenement. Naast de stand komt een wensput te staan. Bezoekers kunnen er muntgeld ingooien voor het KWF of een wens op een briefje schrijven en deze in de wensboom hangen.

De Koekeloeredag begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De entree is 2 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Bij de entree is een kopje koffie of thee voor volwassenen en een bekertje ranja voor de kinderen inbegrepen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven