Uitdagingsmarkten in Eibergen en Neede

foto beurs maxxEIBERGEN/NEEDE – Maandag 30 mei en woensdag 1 juni zijn de eerste Uitdagingsmarkten in Eibergen en Neede, waarin het onderwerp ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’ centraal staat, wat simpel uitgelegd betekent als lokale ondernemer een positieve bijdrage leveren aan de lokale samenleving op wat voor manier dan ook. Alle ondernemers en stichtingen/verenigingen hebben als het goed is inmiddels een uitnodiging ontvangen. Dank aan de Eibergse Ondernemersvereniging, de Ondernemersvereniging Neede en Voormekaar Neede en Voormekaar Eibergen voor het versturen hiervan. Vanaf 16.00 uur is de inloop met koffie/thee. Om 17.00 uur start de markt tot en met 19 uur. Deelname en toegang zijn gratis, drankjes zijn voor eigen rekening. Locaties: 30 mei: CVJO Berkelland, Brink 22 in Eibergen. 1 juni: LUXOR de oale bioscoop, Borculoseweg 16 in Neede. Locaties zijn gratis beschikbaar gesteld.

“MBO is het vervolg op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ondernemers nemen verantwoordelijkheid voor hun handelen én ze tonen zich betrokken bij (lokale) maatschappelijke initiatieven. Uit de MVO Monitor 2015 blijkt dat 68% van de bedrijven MVO-activiteiten onderneemt. Hierbij ziet 51% het als een strategische keuze, terwijl 43% verwacht dat het innovatie stimuleert. “ Projectleider Marleen Kosterink ligt de opzet van de markt toe: “Tijdens deze markt presenteren lokale stichtingen/verenigingen zich middels marktstandjes en zijn er lokale en regionale sprekers die vertellen over hoe zij mbo vormgeven, daarnaast is er ruime mogelijkheid tot netwerken voor alle genodigde bedrijven. Iedere markt wordt voorafgegaan aan een netwerklunch en workshop voor de maatschappelijke organisaties, zodat ze zichzelf en hun vragen nog beter kunnen presenteren tijdens de markt!”

De workshops zijn pro-deo beschikbaar gesteld en worden gegeven door Linda Commandeur (workshop Durftevragen.nl) en Femke Smit van Decreatievestoel.nl. Vanaf 16.00 uur is de inloop voor ondernemers met koffie / thee en wat lekkers. Om 17.00 uur start de markt. In Neede spreekt onder andere Wim Simons, directeur van Timmerije BV, over hoe zij MBO vormgeven. Tussendoor is er een hapje en een drankje. Om 19.00 uur is de markt afgelopen.

De markten in Neede en Eibergen dienen als pilot. Na de zomer zal er ook een markt in Borculo en in Ruurlo worden georganiseerd. Voor deelname aan de netwerklunch (optioneel) wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd.

Maatschappelijke initiatieven en ondernemers die willen deelnemen kunnen zich tot 29 mei aanmelden bij Kosterink via [email protected]. Meer informatie is te vin

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven