Nieuwe entree voor theater Eibergen

Nieuwe entree OLT 1, foto Pr Openluchttheater Eibergen, Raph SchoutenEIBERGEN  – Twee gebogen en aflopende platen van blauwstaal vormen de nieuwe entree van Openluchttheater Eibergen. In het metaal is het logo van het theater uitgesneden en zijn silhouetten van muzikanten zichtbaar. Er komt nog beplanting omheen en van achteren wordt de entree fraai uitgelicht. Peter Stoverink, naast vrijwilliger van het theater eigenaar van Stooff Interior Projects, heeft het ontwerp gemaakt en tekende samen met de organisatie Perspectief voor Jong en Oud voor de uitvoering. ‘’Er is de afgelopen maanden bergen werk verzet. Ook door onze eigen vrijwilligers. Het terrein is vergroot en dat betekende dat de inrichting deels op de schop moest’’, aldus het bestuur. Het zogeheten Muntenplein en theater worden niet langer doorsneden door een weg, maar vormen één geheel met een nieuwe bestrating en groene aanplant. Daarnaast is er geïnvesteerd in extra sfeerverlichting.

De werkzaamheden vloeien voort uit het ontwikkelingsplan ‘Beleef de Berkel’. ‘’De gemeente heeft de omgeving van het theater een facelift gegeven. We konden zelf ook ideeën inbrengen. En omdat zo’n kans maar één keer voorbij komt, hebben we alles in het werk gesteld om die kans te pakken.’’ De benodigde investeringen waren niet voorzien. Om die reden hield het theater voor de groenbeplanting een crowdfund-actie. Dat leverde ruim 2.500 euro op. Verder werden de financiële reserves aangesproken.

Het theater heeft nog meer op het verlanglijstje staan, maar er moet eerst weer worden gespaard. Daarnaast is nu vooral de natuur aan zet. ‘’We hebben als openluchttheater niet zo veel met regen, maar voor de jonge aanplant is het wèl een zegen.’’

Nieuwe entree OLT 2, foto PR Openluchttheater Eibergen, Raph Schouten

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Nieuwe entree voor theater Eibergen”

  1. Vrijdagavond bij van Velsen geweest. Ik wil toch even een compliment geven aan alle vrijwilligers van het openluchttheater. Er is heel veel werk verzet rondom ons mooie theater. Elke keer als je er komt zie je weer veranderingen. In èèn woord geweldig, compliment aan allen.

  2. Vrijdagavond bij van Velsen geweest en ik wil bij deze toch even een compliment aan alle vrijwilligers van het openluchttheater maken. Elke keer als je er komt zie je dat er weer veel werk is verzet. Ons theater wordt steeds mooier, nu weer een vernieuwde entree. Prachtig. Ook elke keer weer de hele aankleding voor een optreden, geweldig. Het is elk optreden weer een genot om naar dit theater te gaan. Vrijwilligers super.

  3. geen gezicht eerst een bult beton aan de binnenkant van het theater en ook nog een bult ijzer aan de buirenkant geen aangezicht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven