Kermisloop dit weekend voor 10e keer

EIBERGEN – De Kermisloop in Eibergen beleeft zondag 28 augustus de tiende editie. Traditiegetrouw wordt er op de zondag van de najaarskermis een hardloopwedstrijd gehouden, waarbij het accent meer ligt op de sfeer dan op de sportieve prestatie.  in het verleden werd de Kermisloop spontaan georganiseerd door sportman Gerrit Kluivers. Na zijn dood verdween het evenement enkele jaren van de agenda, tot een enthousiaste groep vrijwilligers de organisatie van de Kermisloop op zich nam. Sindsdien is het een vast onderdeel van de najaarskermis in Eibergen.Jaarlijks nemen er zo’n 70 lopers, mannen en vrouwen, aan deel en enkele tientallen kinderen.
Het parcours van de Kermisloop gaat door het dorp, over de Maat en langs de Berkel en weer terug. Twee rondjes zijn samen vijf kilometer. Joost Somsen bij de mannen en Susanne ten Have bij de vrouwen zijn de winnaars van vorig jaar. Start en finish zijn bij cafe De Stier, voorheen de Libertijn. Voor alle de deelnemers is er een gratis consumptiemunt, voor de kinderen is er een medaille en een ijsje. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.
De start van de 5 kilometer is om 13.30 uur; om 12.45 lopen kinderen tot en met 9 jaar hun rondje van 650 meter en om 13.00 uur kinderen tot en met 12 jaar een kilometer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven