Beweeginstuiven in Eibergen en Neede

IMG_8825EIBERGEN/NEEDE – Op dinsdag 18 oktober organiseert de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met een aantal sportverenigingen uit Eibergen en Neede de 60 + Sport- en beweeginstuiven Eibergen en Neede. De Sportinstuif Eibergen vindt plaats in de ochtend van 9.30-12.30 uur in de Pickerhal en de Sportinstuif Neede in de middag van 13.30-16.30 uur in sporthal ’t Spilbroek. De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar zeker ook voor alle niet actieve 60 plussers uit Eibergen en Neede en omstreken. De deelnemers ondergaan een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Eibergen en Neede en men krijgt een persoonlijk sport/beweegadvies. De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat.

De deelnemers kunnen kennismaken met een aantal verenigingen en actief meedoen. In Eibergen doen mee: volleybalvereniging Boemerang, badmintonclub Yapton (dynamic tennis en badminton), Lian Leefstijl Runfit, Short Golf Berkelland en Tai Chi Shin Do. In Neede doen mee: badmintonclub Dynamo Neede, volleybalvereniging Dynamo Neede, Sportstudio de Gaard, Needse Gymnastiek Vereniging en Chi Center Neede. Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een SFB medewerker, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven.

Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken. Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden  dan u denkt, dus geef u nu op! U bent nooit te oud of te jong om deel te nemen. Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Voor opgave of meer informatie kunt u uiterlijk 11 oktober een mail sturen naar [email protected] of bellen naar SFB 0545-476727.

Langskomen aan de Bartelinksgang nr. 17 mag natuurlijk ook. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven