Nieuw: Ouder en kindgym in Rekken

REKKEN – Vanaf 29 oktober start gymnastiekvereniging GAREO in Rekken -bij voldoende opgave- met een nieuwe lesvorm: ouder en kindgym, bedoeld voor 1,5 tot en met 3-jarigen die samen met papa, mama, opa of oma willen gymmen in een ‘echte’ gymzaal.

Spelenderwijs krijgen deze allerjongsten verschillende bewegingssituaties aangeboden: klimmen, balanceren, hangen, springen en rollen. Ze leren kleine opdrachten uitvoeren en  verte, diepte en afstand inschatten. En het leuke is: als (groot)ouder doe je gewoon mee.

“Bij gymnastiek is veel variatie in beweging. Kinderen gebruiken verschillende spiergroepen en dat is belangrijk voor hun verdere motorische ontwikkeling en een goede basis voor allerlei andere sporten”, aldus de organisatie. Dat is echter volgens GAREO niet de enige reden om mee te doen. “Het is een moment waarop je als (groot)ouder écht even één-op- één contact hebt met je (klein)kind.  Samen bewegen versterkt dat contact alleen maar.” Peuters leren door de omgang met andere peuters ook nog eens dat je rekening moet houden met elkaar en op je beurt moet wachten.

De ouder- en kindgymlessen zijn op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 9.45 uur in gymzaal ’t Asterloo in Rekken. De leiding is voor deze doelgroep opgeleid. De eerste drie lessen zijn gratis. Kosten daarna zijn €40.- per kwartaal. Aanmelden kan via [email protected].

Op 15 oktober geeft GAREO tijdens de jaarlijkse ‘Open lesdag’ van 9.00 tot 9.45 uur een proefles. Alle peuters zijn samen met hun (groot)ouder welkom. Ranja en koffie staan klaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven