Gewichtsconsulent opent praktijk aan huis

BORCULO – Onlangs heeft Cindy Hogevonder de diploma’s tot Gewichtsconsulent en tot Gewichtsconsulent bij kinderen behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland [BGN]. Inmiddels heeft ze haar eigen praktijk ‘Leefstijl- & Voedingscoach Cindy’, vallend onder LEEF voeding & beweging, opgestart. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedings- en leefstijlvraagstukken. De begeleiding wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Zij komt bij u thuis voor de begeleiding.

 Persoonlijk advies
“In de praktijk begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl,” zegt Cindy Hogevonder: “een goed advies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal.” Cindy legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Ze legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst beweeg- en eetgedrag.

Vergoeding verzekeraars
Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. “Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten,” aldus Cindy. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij Leefstijl- en Voedingscoach Cindy vergoeden.

Vele mogelijkheden
Zowel voor volwassenen als kinderen biedt Cindy begeleiding aan. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een éénmalig consult, maar ook pakket voor een langere periode is mogelijk. De begeleiding vindt thuis plaats, maar ook via e-mail en What’s App.

Actie
Wilt u eens kennismaken met Cindy? Maak dan nu gebruik van het speciale kennismakingspakket met veel korting. Meer informatie over de actie en over de praktijk is te vinden via de website www.leefstijlcoachcindy.nl en via de Facebookpagina.

 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gewichtsconsulent opent praktijk aan huis”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven