Goede start ‘postcoderoos’ zonneproject

BERKELLAND – Op 2 succesvolle informatieavonden die BerkellandEnergie samen met AGEM en dak-eigenaren organiseerde waren ongeveer 100 mensen aanwezig. Na de 2e avond hadden zich 26 belangstellenden opgegeven die mee willen doen. Samen reserveren zij al 200 panelen van de 388 die op beide daken kunnen. Anderen namen het opgaveformulier mee om eerst thuis nog nader te overleggen over deelname en aantal panelen. Tot 1 november kan het formulier via de brievenbus in de Huve worden ingeleverd. Ook is opgave mogelijk via [email protected] Iedereen die vragen heeft over het project en deelname kan via de mail of via 0545 274298 nader informeren. Het collectief zonneproject is een initiatief van burgers uit Eibergen. Samen met de energiecoöperatie

BerkellandEnergie, AGEM en beide dak-eigenaren is een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld voor inwoners en bedrijven in Eibergen en aangrenzende postcodes (7152, 7151, 7141, 7142,7157 of 7481). Voor de prijs van € 260,- per paneel doet u mee. Na 15 jaar wordt een opbrengst van € 461,- verwacht, een netto opbrengst van € 201,-. Dit wordt voornamelijk bereikt via een 15 jaar gegarandeeerde belastingkwijtschelding van de energiebelasting op de stroomprijs (12,5 cent/kWh). In een informatiebrochure leest u hier meer over. Deze is op te vragen bij bovengenoemd mailadres of te downloaden via http://berkellandenergie.nl/informatiebrochure-dee-sept-2016.

Met het project willen de organisatoren samen met inwoners en bedrijven bijdragen aan een beter en gezonder klimaat. Het project leidt tot minder uitstoot van CO2 en versnelt de overgang naar groene, herbruikbare energie. Voorts is van belang dat het project voorziet in eigendom en beheer van de installatie door de leden zelf. Dit gebeurt in de vorm van een coöperatieve vereniging.

Via een extra bijdrage van AGEM stellen de initiatiefnemers voor om een fonds te vullen dat duurzame initiatieven in Eibergen en Rekken kan steunen. Hierdoor blijft een deel van de opbrengsten ook weer binnen ons gebied.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven