Burgemeester ontsteekt Sterren Stralen

123kerstboom
EIBERGEN – Het is toch elk jaar weer een vertrouwd gezicht, de enorme kerstboom op de kruising bij het voormalig danspaleis aan de N18 op de driesprong richting Neede – Haaksbergen – Eibergen. Zaterdag 19 november is het weer zover. Dan wordt de boom, dit keer van het landgoed Nijenhuis-Westerflier, op zijn plek gezet. De duizenden energiezuinige lampjes, de sterren, zullen worden ontstoken door burgemeester van Oostrum van Berkelland in samenwerking met wethouder Annette Nijhuis van Haaksbergen.

De kerstboom zal er in het kader van de actie Sterren Stralen staan tot 8 januari. Sterren Stralen is de jaarlijkse Rotary-actie voor ‘kinderen in de knel’ in Haaksbergen, Neede en Eibergen. Dankzij de contacten met plaatselijke hulpverleners, medewerkers van de gemeentelijke sociale dienst en vergelijkbare instanties  komen alle ingezamelde gelden ten goede aan kinderen die het echt nodig hebben. Voor deze  kinderen wordt van de opbrengst van de actie een mooi Sinterklaascadeau gekocht dat rond de Sinterklaasviering (en soms met Kerst) aan huis wordt bezorgd. Het cadeau kan ook uit kleding of schoeisel bestaan. Het is maar net wat er op het verlanglijstje staat. Verder wordt voor het gezin ook nog een pakket met feestelijke eetwaren geregeld. Zo wordt ook in die gezinnen een in ons land gebruikelijke Sinterklaasviering mogelijk.

Sterren Stralen springt tevens bij als er iets nodig is voor school, de sportvereniging of andere voor de ontwikkeling van leerlingen in het voortgezet onderwijs belangrijke zaken. Op het steunfonds dat speciaal hiervoor werd opgericht kan het hele jaar een beroep worden gedaan.

Het is de dertiende keer dat deze actie wordt gehouden. De verwachting is dat Sterren Stralen het dit jaar voor ruim tweehonderd kinderen, in de leeftijd tot twaalf jaar, mogelijk maakt ook een gezellige Sinterklaas of Kerst te vieren. De namen van de kinderen en hun gezinnen worden zoveel mogelijk anoniem gehouden.

Voor de actie is een speciale kerstkaart ontworpen door de Haaksbergse kunstenaar Bart ten Bruggencate. Hij heeft in de kaart een afbeelding van de Oostendorper Watermolen in Haaksbergen verwerkt. Elke kaart staat voor een ster in de boom. De leden van de Rotaryclub’s gaan in de week van 12 december op pad om samen met leerlingen van het Assinklyceum zoveel mogelijk van deze kaarten te verkopen. Bedrijven sponsoren de actie door kaarten aan hun relaties te versturen en ondersteunen deze actie ook met hun middelen en mensen.

Zij kunnen tevens ‘het recht kopen’ de kaarten digitaal te verkopen. De kaarten worden verder verkocht op de lokale kerstmarkten en bij de apotheken in Haaksbergen, Eibergen, Neede en de plaatselijke VVV’s. Rotaryleden zelf nemen ieder minimaal 20 kaarten af. Bedrijven en particulieren kunnen de actie steunen door zich aan te melden als ‘Vriend van Sterren Stralen’. Kaarten zijn te bestellen of doneren via de website www.sterrenstralen.com.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven