Centrum Eibergen krijgt heus baktheater

EIBERGEN – Vanaf donderdag 10 november is Eibergen een nieuwe bezienswaardigheid rijker. Op die dag opent bakker Boenders namelijk zijn nieuwe baktheater. Boenders is een begrip in Eibergen. Zoals de slagerij z’n eigen worsten bereid, zo zijn de bakkers van Boenders, bestaande uit Marcel, Wouter, Frits en Gerard, elke nacht vanaf een uur of 2 in touw. Vanaf nu kunnen de klanten meegenieten van dit bakspektakel. De geheel verbouwde winkel heeft namelijk voortaan een doorkijk naar de bakkerij, en overdag wordt in de winkel gewoon door-gebakken op de stenen vloeroven.

Open huis
Op zondag 13 november wordt een open huis georganiseerd van 10.30 uur tot 15.30 uur en is iedereen welkom om te komen kijken, proeven en beleven. In het hele bedrijf van Boenders, te weten de bakkerij, de slagerij, de Boenders experience room en de Boenders keuken worden demonstraties gegeven en kan er lekker geproefd worden.

Een nacht meebakken met de bakkers
Bakken is de laatste jaren zeer populair. Dit komt onder andere door Tv-programma’s als Heel Holland Bakt. Bakker Wouter: “We vinden het leuk om onze passie voor het ambachtelijke bakkersvak te delen met onze klanten. Daarom hebben we besloten dat we in de komende weken een nacht bakken in de bakkerij gaan verloten onder liefhebbers. Mensen die in de winkel komen maken kans, maar ook via Facebook kunnen klanten gaan deelnemen”.

Geld voor onderzoek naar Fanconi anemie
Fanconi anemie is een zeer zeldzame aangeboren aandoening die kan leiden tot beenmergfalen en kanker. “Bij Mart en Leon, de kinderen van onze slager Renate Hannink  is deze ziekte vastgesteld. Dan komt het wel heel dichtbij. De actie tijdens  De SamenLoop voor Hoop voor het KWF in juni j.l. en het organiseren van een verrassingsvakantie naar Mallorca voor het gezin Hannink zijn initiatieven uit het verleden. Nu gaan we een jaar lang € 0,50 per verkochte smulkanjer doneren aan de stichting Fanconi Anemie. Ook zullen er nog extra acties volgen om geld te genereren voor onderzoek naar deze nog onbekende zeer ingrijpende ziekte”, aldus eigenaresse Aleid Starink.

 Wie feest viert trakteert
Bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie. De bakkers van Boenders hebben de komende 5 weken feestelijke aanbiedingen vastgesteld, te starten met een slagroom schuimtaart tegen maar liefst 50% korting. “Dat wordt wel heel voordelig smullen”, zegt banketbakker Marcel met een grote glimlach.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven