Brouwer en Hauser gaan samenwerken

SAMENWERKINGEIBERGEN/NEEDE – Ouders willen vaak het beste voor hun kind. Maar soms is het moeilijk te bepalen met welke problemen het kind worstelt en bij wie je dan het beste terecht kan. Dat merkten Jolanda Brouwer (kindertherapeut bij Praktijk Eärendil) en Kevin Hauser (leercoach bij Business School for Young Talents) bij meerdere aanmeldingen die zij kregen van bezorgde ouders. Brouwer heeft een eigen praktijk in Eibergen voor de begeleiding van kinderen die bijvoorbeeld worstelen met faalangst, onzekerheden, gevoelig zijn en kinderen in onbalans. Hauser daarentegen geeft leercoaching, waar hij kinderen een voor hen zo effectieve manier van leren, plannen en doelgericht werken aanleert. Beiden krijgen regelmatig aanvragen voor begeleiding voor kinderen met bijzondere problematiek. ‘Als een kind op school of thuis ergens mee vastzit, is het belangrijk te achterhalen waar hem dat in zit,’ legt Brouwer uit.

‘Er kan sprake zijn van een ingewikkelde relatie met de omgeving, angst of onzekerheden, hoge mate van gevoeligheid of soms zijn het leerproblemen. Ouders lijken wel door te hebben dat er iets speelt bij het kind, maar weten niet goed waar de basis van het probleem ligt en hoe hiermee om te gaan.’ Ook de leercoach herkent dit. ‘Uiteraard proberen we met behulp van een kennismakingsgesprek al zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de hulpvraag precies is. Het komt dan wel eens voor dat we er pas na een tijdje achter komen dat er geen leerprobleem is, maar dat er andere zaken een rol spelen,’ zegt Hauser. Vanwege de diversiteit van de hulpvraag, besloten de therapeut en de leercoach de handen in één te slaan. ‘We vullen elkaar fantastisch aan,’ besluit Brouwer.

‘We delen onze kennis om de kinderen, van zowel basisschool als voortgezet onderwijs, een zo goed mogelijke begeleiding te geven en verwijzen mensen graag naar elkaar door als we denken dat de kinderen daarbij gebaat zijn.’ Om ouders bij te staan in de dagelijkse begeleiding van hun kinderen, organiseren de twee een gratis training met tips en trucs voor een perfecte balans thuis en op school. Deze training vindt plaats op 13 februari a.s. bij Studio16 te Neede. Opgeven kan door een mail te sturen naar [email protected] of via het evenement op facebook.com/bsytneede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven