Actie: Rekken helpt Nepalese families

123familieREKKEN – Inwoners van Rekken en omgeving worden van harte uitgenodigd hun tweedehands kleding en schoenen te doneren aan de R.K. Martelarenkerk van Gorcum in Rekken. De opbrengst van de ingezamelde kleding is bestemd voor hulp aan 500 ontheemde Nepalese families, vooral vrouwen en kinderen. Door twee verwoestende aardbevingen en diverse landverschuivingen hebben zij in 2015 familieleden, huizen en landbouwgrond verloren. Nog steeds leven zij in tentenkampen. U kunt uw tweedehands kleding en schoeisel doneren op vrijdag 31 maart van 18:00 tot 20:00 uur en op zaterdag 1 april van 09:00 tot 12:00 uur. Het inzameladres is Rekkenseweg 40.  De twee aardbevingen in april en mei in 2015 veroorzaakten een regelrechte ramp in bergstaat Nepal. 8 miljoen Nepalezen werden direct getroffen, duizenden verloren het leven en 1,4 miljoen Nepalezen werden direct afhankelijk van voedselhulp.

En nog steeds is in grote delen van Nepal de situatie zeer slecht, vooral in de slecht bereikbare bergachtige gebieden. Daar leven nog steeds families in armzalige omstandigheden in tentenkampen.
Dankzij uw kledingdonaties kan ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties 500 Nepalese families structureel helpen en zorgen dat zij weer een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De kledinginzameling is een initiatief van Sam’s Kledingactie, de oudste charitatieve inzamelaar van Nederland.

Meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten is te vinden op: www.samskledingactie.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven