Berkellandse Uitdaging krijgt weer geld

BORCULO – B&W van Berkelland heeft besloten om de Berkellandse Uitdaging voor de jaren 2017-2019 financieel te blijven ondersteunen. Het gaat om een subsidie van maximaal 10.000 euro per jaar. Wethouder Han Boer: “Bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Berkellandse Uitdaging is een organisatie die daarvoor de nodige verbindingen legt”.

De afgelopen drie jaar heeft de Berkellandse Uitdaging mooie activiteiten georganiseerd om verbindingen tot stand te laten komen. Diverse vragen van maatschappelijke organisaties zijn via een zogeheten ‘Matchgroep’ gekoppeld aan het lokale bedrijfsleven. Andere succesvolle activiteiten zijn onder andere de jaarlijkse beursvloer waar vraag en aanbod samen komen en het project ‘acht uur overwerken voor het goede doel’.

 Initiatieven vanuit samenleving
Het streven van de Berkellandse Uitdaging past goed binnen de visie van de gemeente om samen met inwoners, ondernemers en organisaties te werken aan een blijvend vitaal Berkelland. Mede om deze reden blijven wij de Berkellandse Uitdaging ook de komende drie jaar weer financieel steunen.

De Berkellandse Uitdaging
De Berkellandse Uitdaging brengt lokaal vraag en aanbod op het gebied van maatschappelijk welzijn bij elkaar door bruggen te bouwen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. In Berkelland zijn veel mensen actief in stichtingen en verenigingen om het leven van de inwoners leefbaarder te maken. Soms is daar wat hulp bij nodig. Daarnaast is de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers groot en zijn zij veelal bereid om ondersteuning te bieden aan verenigingen en stichtingen die hier behoefte aan hebben. De vragen kunnen gaan over materiaal, geld/financiering, diensten, expertise en (menselijke) capaciteit. Bij het verbinden van vraag en aanbod wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de middelen die er al zijn. De kracht zit hem in het organiseren van activiteiten die verbindingen tussen het bedrijfsleven en de organisaties tot stand brengen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven