Dirigent Volharding verruilt mooie oosten

BORCULO – Ondanks alle voorbereidingen voor 8 april moet Volharding Borculo ook naar het einde van het jaar kijken. Onze dirigent Joris Lumeij gaat ons dan helaas verlaten. Joris gaat, zoals dat zo mooi gezegd kan worden, het mooie oosten voor het warme zuiden verruilen. Van oorsprong komt Joris ook uit Limburg en gaat hij eind dit jaar door gemis weer terug naar zijn familie/vrienden/kennissen. Hierdoor moet Volharding weer opzoek naar een nieuwe dirigent.

Joris Lumeij (1978) studeerde klarinet, saxofoon en piano aan de conservatoria van Aken, Maastricht en Zwolle. Hij kreeg les van Oscar Ramspek, Jan Cober en Reinhard Feneberg. Masterclasses volgde hij bij Karl Leister (Berliner Philharmoniker), Stanley Drucker (New York Philharmonic), Arno Piters (Concertgebouworkest) en Walter Boeykens (internationaal solist).

Joris deed eindexamen op klarinet met de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma op de kazerne in Assen. Voor zijn prestatie kreeg hij een 9, waarbij de examencommissie opmerkte dat de moeilijkheidsgraad van de door Joris gekozen werken extreem hoog was. Joris is sinds 2007 solo en eerste klarinettist bij de Koninklijke Militaire kapel “Johan Willem Friso” en speelt als hobby klarinet bij Muziekvereniging De Club in Didam.

Voor hij aan de studie klarinet begon, slaagde Joris in 2001 aan de Pedagogische Academie Maastricht voor groepsleerkracht basisonderwijs en vakspecialist muziek. Mede daardoor kan hij op een leuke en professionele manier zijn kennis overdragen.

Aan het Artez Conservatorium in Zwolle studeert Joris thans HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Daarvoor volgde Joris al directielessen bij o.a. Alex Schillings en Gerrit Fokkema. Hij was dirigent bij meerdere amateurorkesten en dirigeerde verschillende jeugdorkesten. Joris wordt de laatste tijd bij veel orkesten gevraagd als coach/repetitor voor de klarinettengroep.

U kunt Joris natuurlijk nog zien, kom dan 8 april naar het Muziekcentrum in Borculo voor het ‘Let us entertain you’ concert van Volharding. Om 19.30 uur is de zaal open en 20.00 uur begint het entertainment. Entree is €2,50 vanaf 12 jaar inclusief koffie/thee.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven