Plantenruilbeurs bij De Witte Hoeve

RUURLO – Bij het opruimen van de tuin in het voorjaar kun je altijd wel wat nieuwe plantjes gebruiken, en houd je ook vaak planten over: extra zaailingen of stekjes, of delen van gescheurde vaste planten of spontaan opgekomen planten.  Op 22 april om 14.00 uur wordt een plantenruilbeurs gehouden op De Witte Hoeve, Haarweg 14 te Ruurlo. Iedereen is daar welkom met zijn overtollige planten. Je komt altijd wel met iets leuks thuis.

Deze plantenruilbeurs werd jarenlang in voor- en najaar gehouden in Achter-Drempt. Die locatie is niet langer beschikbaar. De plantenruilbeurs moest daarom op zoek naar een andere plek, en heeft deze gevonden op de Witte Hoeve in Ruurlo. De organisatie hoopt dat de trouwe bezoekers de weg naar Ruurlo weten te vinden, en natuurlijk ook dat er veel andere tuinliefhebbers uit de Achterhoek komen kijken en ruilen.

Het is fijn als de mensen die willen komen, zich aanmelden op e-mailadres [email protected]. Vriendelijk verzoek om de planten die u meebrengt, in potten of zakjes te doen en te voorzien van naam, bloeitijd en kleur (voor zover bekend). Ook zaden, stekken en vijverplanten zijn welkom.

De toegang is gratis, en de koffie ook.

 

 

De Witte Hoeve is een klein, nog jong landgoed, gelegen op een prachtige plek in het buitengebied van Ruurlo, te midden van boerderijen en bossen. De bewoners zijn druk bezig om de tuinen in te richten. De plantenruilbeurs wordt gehouden in de pas aangelegde vlindertuin. Verder zijn er een kruidentuin, een moestuin, een fraaie waterpartij, een zogenaamde cottage garden en een grote boomgaard met hoogstam appelbomen van 47 verschillende, vooral oude rassen. Er worden kippen, pony’s en varkentjes gehouden.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven