Nieuwe sport-shirts voor de Stofwolk

EIBERGEN – Vanzelfsprekend hopen ze ook bij de regionale wielervereniging De Stofwolk op het ‘Dumoulin-effect’. Dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zich laten inspireren door dit historische wielersucces tijdens de laatste Ronde van Italië en nu massaal op de racefiets stappen. ,,Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom, al hebben we als club de laatste jaren toch al de wind volop in de rug”, aldus voorzitter Marcel Meijer tijdens de presentatie van het nieuwe wielertenue. Julia Wissink, met haar negen lentes het jongste lid van De Stofwolk, nam uit handen van Jeroen van Os, Marion Nijkamp en Henk Beumer het eerste wielershirt in ontvangst. Een retro-shirt, waarmee wordt teruggegrepen naar het groen-geel: de traditionele kleuren van deze vereniging die leden heeft vanuit alle windstreken van de Achterhoek. De club, opgericht in 1954, beleeft momenteel een regelrechte verjongingskuur. Zo is er op sportpark De Bijenkamp een fonkelnieuw clubhuis verrezen met uitzicht over de aangrenzende multifunctionele wielerbaan. Ook de skeeleraars van De Stofwolk hebben hier hun domicilie.

Voorzitter Marcel Meijer toont zich ingenomen met de komst van een aantal nieuwe sponsoren. ,,Van Os Orthodontie en East Financial Services zijn de nieuwe hoofdsponsoren. Bovendien heeft Rabobank toegezegd de komende jaren een aantal evenementen van ons te gaan sponsoren. Verder hebben we met Goossens Tweewielers – met vestigingen in Borculo en Groenlo – een belangrijke subsponsor. Net als Totalfit in Ruurlo.”

Volgens Jeroen van Os is er bewust gekozen voor een sponsorovereenkomst voor de langere termijn: ,,Voor de komende vier jaar. Sponseren voor korte termijn heeft weinig zin. We willen de club graag helpen bij het bouwen aan de toekomst.” De Stofwolk hoopt dat door het recente succes van Dumoulin de wielerliefhebbers op de racefiets stappen. ,,De Stofwolk biedt als club daartoe de faciliteiten”, aldus Marion Nijkamp van East Financial Services. ,,Met een parcours waar wekelijks trainingen worden afgewerkt voor volwassenen, maar ook voor de jeugd.”
Goossens Tweewielers biedt daarbij materiële ondersteuning. ,,Dat doen we al vele jaren en ook de komende jaren dus weer”, aldus eigenaar Henk Beumer.

Wat vooral opvalt is dat het zwarte tenue van de laatste jaren weer plaats heeft gemaakt voor het welbekende groen-geel, waarmee de club in het verleden zoveel successen behaalde. Het shirt is van kledingproducent 36, onder meer leverancier voor de wielerprofs van Team Roompot. Hugo Hagemeijer van de kledingcommissie van De Stofwolk: ,,We gaan hiermee terug naar de roots van onze vereniging. En ja, een nieuw shirt mag dan op de keper beschouwd slechts een stukje textiel zijn, het zorgt toch weer voor nieuwe inspiratie. Een nieuw shirt, een nieuw elan.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven