”Van je familie moet je het hebben!”

NOORDIJK – Dit jaar kent muziekvereniging Concordia Noordijk wel een heel uniek jubileum trio. Alle drie komen ze uit families met muzikale leden. Dini Huurneman, Mirjam Stegeman en Carli Elbersen worden zaterdag 20 mei gehuldigd. Respectievelijk zijn ze 40, 40 en 25 jaar lid van muziekvereniging Concordia Noordijk. Dini speelt van kinds af aan al accordeon. Vroeger trad ze regelmatig op met 2 nichten en een vriendin, en later ook veel alleen. Haar man en drie dochters waren actief bij Concordia, en ze vond het wel net zo gezellig om mee te gaan. Ze heeft binnen 3 maanden drummen geleerd door elke dag te oefenen op een oefenpadje op het aanrecht. Oefenen doet ze nog steeds, de map en stokken liggen altijd klaar voor gebruik. Concordia kent een rijke Meerman historie als het om trompetten gaat.

Opa Herman begon vlak na de oprichting van Concordia op trompet, daarna volgde zoon Wim en ondertussen komt het 40 jarig jubileum van kleindochter Mirjam er ook aan. De zonen van Mirjam, Timo en Jelle hebben ondertussen ook de trompet ontdekt. Er is geen muziekstijl die Mirjam niet heeft verkend in deze 40 jaar. Met een drukke baan, is de muziek een prima uitlaatklep.

Mirjam is dan ook actief bij Concordia, maar ook als muzikaal leider en muzikant bij dweilband ‘De Vlearmoesband’. Bij de dweilband kan ze zich helemaal leeg spelen, bij Concordia gaat het wat beschaafder. Naast muzikant is ze tevens secretaris van Concordia. Muzikaal gezien is Mirjam van meerdere markten thuis. Is het nodig, dan pakt ze de bariton, of loopt ze met de grote trom op straat. Muziek is haar passie en daar hoopt ze nog jaren lang van te mogen genieten.

Toen Carli begon was haar opa, HaJe nog voorzitter van Concordia. Opa speelde trombone, en moeder Gerry speelt hoorn. Daarnaast zijn haar vader en broer ook nog jaren actief geweest bij Concordia. Carli wou graag dwarsfluit of hobo spelen, maar dat vond opa niet zo’n goed idee. Het werd klarinet, en nu al 25 jaar lang. De eerste lessen kreeg ze van Toon Meerman, daarna volgden er meer op de muziekschool. Buiten het muziek maken, is Carli ook binnen de vereniging heel actief met het organiseren van gezellige avonden, het muziekfestijn, etc. Iets wat de leden zeer waarderen.

Alle drie hebben ze goede herinneringen aan de uitstapjes die de muziekvereniging maakte naar o.a. de Efteling, Slagharen en Zuiderwoude. Drie enthousiaste, gedreven muzikanten, samen al 105 jaar verbonden met familie en muziekvereniging Concordia, en nog lang niet uitgespeeld. De jubilarissen zullen gehuldigd worden tijdens het donateursconcert op 20 mei a.s. bij Cafe Hassink te Noordijk, aanvang 20:00 uur. Waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Het concert van het orkest en de drumband van muziekvereniging Concordia kent een gevarieerd, swingend programma met als thema Zuid Amerikaans.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven