Nieuwe wedstrijd: ‘Heel Eibergen bakt!’

EIBERGEN – Naar het idee van tv programma “Heel Holland Bakt” wordt in Eibergen op zondag 10 september “Heel Eibergen Bakt” georganiseerd. Deze vindt plaats bij de Klok in Eibergen. Uiteraard heeft de organisatie voor de Eibergse versie haar eigen “recept” bedacht. De organisatie bestaat uit Hans Hulshof van Chocolaterie Hulshof, Marloes van Nistelrooij van Koken met Marloes en Maike klein Goldewijk van Maike’s Lekkernijen.

De ingrediënten voor deze middag?: Deelnemers krijgen niet ter plekke een opdracht om te bakken, maar kunnen hun “homemade” gebakken lievelingstaart meenemen en laten beoordelen door een vakkundige jury. “Dit keer mogen er met recht zoete broodjes worden gebakken om een wit voetje bij de jury te halen”, grapt Hans Hulshof. Verder zijn er demonstraties van de drie organiserende bedrijven en van Taart van Manja.

“De jury was snel gevonden”, zegt Maike klein Goldewijk. “Ze zeiden direct ‘ja’. Als je zo’n middag allerlei lekkere creaties mag proeven, dan ben je natuurlijk snel om”, lacht ze. De jury bestaat uit Manja Sluiter -van taart van Manja – en Joost van Oostrum -burgemeester van Berkelland – aangevuld vanuit de organisatie met Hans Hulshof.

Deelnemers moeten vooraf inschrijven. Dat kan via een invulformulier die bij Chocolaterie Hulshof ligt. Een bericht op de Facebook pagina van koken met Marloes of Maike’s Lekkernijen kan ook. Deelnemende bakkers worden op zondag 10 september om 14.00 uur bij de Klok verwacht met hun taart. De middag begint om 14.30 uur en iedereen is welkom om getuige te zijn van de mooie en lekkere creaties, de demonstraties en natuurlijk de wedstrijduitslag. De entree is gratis.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen:
1e prijs: workshop van Chocolaterie Hulshof
2e prijs: workshop Koken met Marloes
3e prijs: waardebon van Maike’s Lekkernijen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven