Voedselbank teleurgesteld in Berkelland

EIBERGEN – De Voedselbank Oost-Achterhoek is zeer teleurgesteld dat de gemeente Berkelland weigert om € 3600 aan subsidie toe te kennen. Deze geringe bijdrage vanwege stijgende kosten voor huur en energie is nodig om een wekelijks voedselpakket voor de armste inwoners van Berkelland te kunnen blijven garanderen. Nu de gemeente Berkelland de subsidie weigert doet de Voedselbank een beroep op de lokale politieke partijen, zodat het verstrekken van voedselpakketten in Berkelland niet in gevaar komt.

Ondanks de stijgende kosten van de afgelopen jaren heeft de Voedselbank nooit bij de gemeenten aangeklopt voor extra financiering. Via fondsen en giften van organisaties en particulieren wist de Voedselbank altijd zelfstandig het hoofd boven water te houden. Penningmeester Dries Siderius: ‘Het is zuur dat we als voedselbank de afgelopen jaren sober hebben geleefd om de gemeente niet te belasten en nu voor een schamel bedrag nul op het rekest krijgen. Het getuigt van weinig betrokkenheid bij ons werk dat de gemeente niet in gesprek met ons wilde gaan. De gemeente Berkelland laat de allerarmsten hiermee in de kou staan.’

De Voedselbank Oost-Achterhoek is een organisatie gerund door vrijwilligers en actief in vijf gemeenten in de Achterhoek. Met 12 uitgiftepunten kunnen er wekelijks 350 voedselpakketten aan mensen met een laag inkomen worden verstrekt. De voedselpakketten zijn bestemd voor diegenen die het niet redden in onze samenleving en/of in de problemen zijn geraakt. De gemeenten Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk hebben reeds besloten om de subsidie wél te verhogen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Voedselbank teleurgesteld in Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven