Boerenlandmarkt op 17 september

EIBERGEN – De Agrarische Natuur Vereniging Berkel & Slinge bestaat 20 jaar. We willen hier uitgebreid aandacht aan besteden met een boerenlandmarkt op zondag 17 september bij ‘t Brendeke 10 te Eibergen, van 11.00 tot 17.00 uur. De boerenlandmarkt zal in het teken staan van het agrarische bedrijf en het agrarische landschap. Ook zal de vereniging agrarisch natuurbeheer op allerlei manieren aangeven hoe agrarisch natuur- en landschapsbeheer zich de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkelt.

Er zullen stands te vinden zijn van deelnemers die werkzaam zijn op of affiniteit hebben met het platteland.  Te zien zijn onder andere kleinschalig geproduceerde streekproducten als vlees, zuivel en fruit uit de Achterhoek en Twente, aanbod op het gebied van recreatie (bij de boer), zorg, oude ambachten en machines en producten voor landschapsonderhoud. Ook zullen veel aan de landbouw en de natuur gerelateerde organisaties als IVN, WBE, NPV zich presenteren.

Voor de kinderen zijn er activiteiten, o.a. goochelaar Tom, ponyrijden, natuurspeurtocht, een survivalbaantje en natuurlijk allerlei dieren.

Gedurende de hele dag zullen ook verschillende demonstraties plaatsvinden. Er zal haver gedorst worden met oude landbouwwerktuigen en er wordt met paard en ploeg een bouwland bewerkt. Andere paarden zullen zorgen voor een spectaculaire Westernriding-show, afgewisseld met een hondenshow met getrainde jachthonden.
Een bijzondere primeur is een drone die met infraroodcamera gebruikt wordt voor het beschermen van weidevogels en jonge reeën.

Iedereen is welkom om te genieten van alles wat het Achterhoekse landschap ons te bieden heeft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven