Plantenruilbeurs 14 oktober in Ruurlo

RUURLO – Dit voorjaar werd voor het eerst plantenruilbeurs gehouden op De Witte Hoeve in Ruurlo. De beurs werd zeer druk bezocht door vele enthousiaste tuiniers. Veel tuinplanten, knollen, vijverplanten en zelfs bomen zijn met een tevreden nieuwe eigenaar mee naar huis gegaan. Op 14 oktober a.s. wordt opnieuw een plantenruilbeurs gehouden. In het najaar is het weer tijd om de tuin op te ruimen, en daarbij blijven er vast weer plantjes over. Overtollige planten, stekjes, bollen en zaden kunnen allemaal mee naar de ruilbeurs. Iedereen is welkom; je komt altijd wel met iets leuks thuis. Deze plantenruilbeurs werd jarenlang in Drempt gehouden. Die locatie was niet langer beschikbaar. De plantenruilbeurs heeft een nieuwe plek gevonden op de Witte Hoeve in Ruurlo. Tuinliefhebbers uit Berkelland en (wijde) omgeving zijn van harte welkom om te komen kijken en ruilen. Het is fijn als de deelnemers de planten die zij meebrengen, in potten of zakjes doen en voorzien van naam, bloeitijd en kleur (voor zover bekend).

De plantenruilbeurs wordt gehouden op 14 oktober 2017 om 14.00 uur op De Witte Hoeve, Haarweg 14 te Ruurlo. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected], maar onaangekondigd binnenvallen mag ook. De toegang is gratis, en de koffie/thee (met wat lekkers) ook.

Samen met de plantenruilbeurs  was een appelproeverij voorzien, met appels uit de jonge boomgaard van 47 verschillende rassen. De strenge vorst van -9 ° in april  heeft de oogst jammerlijk in de kiem gesmoord. Daarom kan de proeverij helaas dit jaar niet doorgaan, maar volgend jaar komt er een nieuwe poging. Mogelijk met een appeltaartwedstrijd.

De Witte Hoeve is gelegen op een prachtige plek in het buitengebied van Ruurlo, te midden van boerderijen en bossen. De tuinen zijn in de laatste jaren flink uitgebreid met een vlindertuin, een kruidentuin, een moestuin, een fraaie waterpartij, een zogenaamde cottage tuin en een grote boomgaard met hoogstam appelbomen. Deze plantenruilbeurs en andere activiteiten worden georganiseerd zonder winstoogmerk met gemeenschappelijke belangstelling als uitgangspunt.

De volgende plantenruilbeurs staat voorshands gepland op 14 april 2018.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven