Schaakvereniging leert Ruurlo schaken

RUURLO – Deze herfst organiseert Schaakvereniging ’t Stokpaard in Ruurlo een schaakcursus voor volwassenen onder het motto Leer (beter) Schaken, zet je brein op scherp ! De cursus wordt gehouden op acht woensdagmiddagen van 14 tot 16 uur in De Keizerskroon in Ruurlo. De eerste les is op 4 oktober en de laatste op 22 november. Informatie is te vinden op www.stokpaardruurlo.nl/cursus2017 . De professionele cursus is geschikt voor mensen die al de regels van het spel kennen, maar ook voor de echte beginner. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. De kosten zijn slechts € 45 per deelnemer. Daarvoor krijgt men een SchaakBox, dat is een complete schaakset met bord en stukken. Ook in de SchaakBox een DVD met 45 leuke lessen, 1000 oefeningen uit de praktijk en een sterk PC schaakprogramma. De deelnemers krijgen les van ervaren schakers. De onderwerpen van de cursus zijn de meest basale vaardigheden: leren kennen van het bord en de stukken, aanvallen, verdedigen, mat, pat en remise, openen, materiaal winnen, vooruitdenken en plannen maken.

Voorzitter Maurits van Uhm daarover: “We merken dat schaken weer meer in de belangstelling staat. Ikzelf geef al een aantal jaren schaaklessen op de Kerst Zwartschool en merk dat er thuis bij de kinderen regelmatig een potje wordt geschaakt. Wat is er nu mooier dan die belangstelling nog meer te activeren en mensen in de gelegenheid te stellen beter te leren schaken? En… om lid te zijn van een schaakclub hoef je echt geen grote schaker te zijn.” De cursus is een initiatief van Albert Vasse, sinds vorig jaar lid van ’t Stokpaard.

Vasse is een ervaren en gediplomeerd schaaktrainer en werd als trainer-coach met jeugdteams van de club Schaakclub Dr. Max Euwe uit Enschede twee keer kampioen van Nederland. Hij heeft de leiding over de cursus en wordt tijdens de lessen bijgestaan door Jo Westerveld en Ton Seleski, beiden ook lid van ’t Stokpaard.

Voor meer informatie over de cursus en voor de inschrijving kan men contact opnemen met secretaris Lucia Bluemers, 0573-453815 of [email protected].

Of kijk op www.stokpaardruurlo.nl/cursus2017.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven