Beltrums Mannenkoor geeft concert

BELTRUM – ”Songs from the heart all around the world” Het Beltrums Mannenkoor geeft op zaterdagavond 14 oktober een concert. Dit in samenwerking met het accordeon orkest Animato uit Hengelo (O). Zoals de titel al aangeeft, worden er liederen ten gehore gebracht vanuit het hart gegrepen van over de hele wereld. Het moderne repertoire van het koor is dit jaar uitgebreid met diverse Nederlandstalige nummers. Dit op verzoek van vele bezoekers van eerdere concerten, maar ook van eigen koorleden. Een aantal van deze nummers, speciaal herschreven voor een vierstemmig mannenkoor, worden op deze avond ten gehore gebracht, in afwisseling met Engelstalige songs.

Het Beltrums Mannenkoor staat zoals gewoonlijk weer onder leiding van Hans Kienhuis, bijgestaan door pianist Frank Sterenborg en zijn band. Volgens kenners heeft dit koor, met zo’n 50 leden, een heel mooie balans tussen de vier stemgroepen. Animato is een orkest van ongeveer 20 enthousiaste muzikanten. De accordeonisten worden begeleid op slagwerk en diverse elektronische instrumenten. Hiermee heeft het orkest een geheel eigen klank ontwikkeld. Hiervoor worden zij dan ook tijdens hun optredens geroemd. Het orkest richt zich vooral op de wat lichtere, makkelijk in het gehoor klinkende muziek. Animato staat onder leiding van dirigente Ellen Zijm.

Als afsluiting van dit concert, zullen twee nummers samen met het accordeonorkest worden uitgevoerd. Het concert begint om 19.30 uur in de R.K. kerk te Beltrum. U bent allen van harte welkom. De toegang is vrij, evenals een beker koffie of thee in de pauze, maar een gift aan het eind wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.
Controle veld
jdfe

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven