Acht veteranen zijn in het zonnetje gezet

BORCULO – Burgemeester Joost van Oostrum heeft vrijdag de draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ uitgereikt aan acht veteranen uit Berkelland. De uitreiking was in het gemeentehuis van Berkelland. Het gaat om de VN-militairen P.A. van der Stelt, G.J. Ruesink, H.J. Klein Hazebroek, R. van Eck, L.A. Roest, G.A. te Raa, W.J.D. van de Gevel en A.H.C.J. Siebers. Op 10 december 1988 is de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de vredesmachten van de Verenigde Naties voor deelname aan vredesmissies vanaf 1956. De Nobelprijs is uitgereikt aan de Verenigde Naties, niet aan de individuele personen die daarbij betrokken zijn geweest. Met de instelling van het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ in 2015 geeft de Minister van Defensie tastbaar uitdrukking aan de erkenning van en waardering voor (oud-)militairen die namens Nederland in de periode tussen 1956 en 1988 als ‘blauwhelmen’ hebben deelgenomen aan VN-Vredesmissies.

Het Veteraneninstituut heeft de gemeente Berkelland gevraagd om haar medewerking te verlenen om de draaginsigne uit te reiken aan de veteranen die in de gemeente Berkelland wonen.

In totaal komen vijftien veteranen in aanmerking voor deze draaginsigne. Een aantal van hen heeft deze vandaag dus in ontvangst genomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven