Grote artiesten doen Holterhoek aan

HOLTERHOEK – Op 25 November vindt er weer een heus piratenfeest plaats in de Holterhoek, wat dit jaar voor de 4e keer gehouden zal worden bij Café Grenszicht in Holterhoek. Eerdere edities resulteerden in een volle zaal vol piraten liefhebbers, en werd er voor een vast bedrag van €35,- bier gedronken en genoten van artiesten als Henk Wijngaard, Nathalie, Frank & Mirella, Ben Lansink, Lucas & Gea, Harten tien, Hanny (van de Rekels) & de Roffels. Gewoon een hartstikke gezellige piratenavond.

De naam Bak en Braad roept bij menigeen vraagtekens op, en nee het heeft niets te maken met barbecues of kookprogramma’s. De naam stamt uit de tijd toen de jongens nog actief waren in de ether. De firma Bak en Braad was een bekende etherpiraat die naast hun vele uitzendingen ook eens per jaar een weekend marathon draaide, dat wil in dit geval zeggen dat de zender donderdag ’s avonds aanging en pas zondagnacht uitging. Ieder jaar weer werd een schuur in de Holterhoek omgetoverd tot een feestzaal en werden de dagen en avonden druk bezocht.

Jarenlang heeft dit fenomeen standgehouden tot in 2014 het draaien onmogelijk werd gemaakt door een nieuw beleid van het A.T. (Agentschap Telecom). De jongens waren in het verleden al 2 keer vaker gesnapt maar destijds vielen de boetes nog wel mee. Nu liepen etherpiraten het risico een boete tot maar liefst €40.000,- te ontvangen en dit heeft vele piraten doen besluiten de handdoek in de ring te gooien en terug te kijken op een leuke tijd die helaas tot het verleden zou behoren, dit was ook het geval voor de jongens van de Bak en Braad.

Maar toch moest er nog iets georganiseerd worden, en dat werd de Bak en Braad party. Dit jaar hebben de jongens de Limburgse band The Classics weten te strikken. The Classics maakten in de jaren 60 van de vorige eeuw furore met platen als Yellow sun of Equador , Gimme that horse & My lady of Spain. Van dat laatste nummer werden binnen enkele maanden 500.000 singels verkocht en er volgden veel (tv)optredens in binnen- en buitenland.

Voor de rijpere jeugd zal er een zitgedeelte naast het podium komen met eigen bediening en waarvan de stoelen een beetje uit de decibellenwind zullen staan. Er is een betaalde garderobe aanwezig en uiteraard een prima eetgedeelte.

De Firma Bak en Braad zal zelf verantwoordelijk wezen voor het muzikale gedeelte in de pauzes van de Limburgers. Ouderwets van vinyl. Graag zien we jullie verschijnen op zaterdag 25 november in de feestzaal van Grenszicht te Holterhoek aan de Vredenseweg 2. Kaarten kosten in de voorverkoop €35,- euro en is inclusief drank, aan de kassa zullen deze €40,- bedragen. De Firma Bak en Braad bestaat uit: Anton Noordink, Ramon Lammersen, Toone Roerdink, Jozef te Brake, Dennis Tussenwoning & Laurens Lubbers. Kijk anders eens even op hun Facebook pagina.

Voorverkoopadressen:
Café Grenszicht te Holterhoek
Café Holly’s te Eibergen
Café van Otten te Rietmolen
Openingstijden:  21.00 tot 02.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven