Werkzaamheden aan N315 krijgen vorm

NEEDE – Provincie Gelderland is op 16 oktober dit jaar gestart met de herinrichting aan de N315 rondweg Neede. In de eerste fase is er op meerdere stukken voortuitgang geboekt. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio 2018 klaar. De rondweg Neede wordt hierdoor veiliger en het verkeer kan beter doorrijden. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de herinrichting van de rondweg Neede N315. Deze weg loopt vanaf de rotonde G.L. Rutgersweg tot en met de rotonde met de Diepenheimseweg. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor de veiligheid van werklieden en weggebruikers volledig gesloten. In twee maanden tijd is er veel gerealiseerd over een lengte van 1.300 meter. Zo is 12.500 m² asfaltverharding weggehaald en waar mogelijk hergebruikt. Er is een nieuwe waterleiding aangelegd met een lengte van 600 meter. Ook is een nieuw riool geplaatst van 1.100 meter. Werklieden hebben ruim 3.000 m³ zand en 4.000 m² puinverharding aangevoerd, verwerkt en ingeklonken voor een goede kwaliteit van de wegconstructie.

Nieuw fietspad
Ondanks soms slechte weersomstandigheden is de fundering van het nieuwe fietspad klaar. Op donderdag 21 december 2017 is de eerste onderlaag asfalt aangebracht. Aanwonenden kunnen tijdelijk dit pad gebruiken om beide rotondes te bereiken.

Neede blijft bereikbaar
Tijdens de werkzaamheden kon het verkeer van beide rotondes gebruik maken. Ook bleven woningen en bedrijven bereikbaar voor aanwonenden, ondernemers en leveranciers. Het huisvuil is tot op heden op de reguliere tijden opgehaald. Hoewel het gelukkig niet aan de orde is geweest, konden hulpdiensten door extra maatregelen woningen en bedrijven bereiken.

Planning
Na de asfaltering van donderdag 21 december 2017 wordt het werkterrein zo veel mogelijk opgeruimd. Na de feestdagen worden de werkzaamheden op dinsdag 9 januari 2018 weer opgepakt. De oude rioleringen worden weggehaald en daar waar mogelijk worden inritten en doorsteken bestraat. De nieuwe rijbaan wordt dan ook opgebouwd.

Informatie aan bewoners en bedrijven
Aannemer NTP Infra verzorgt de werkzaamheden en informeert aanwonenden en omliggende bedrijven die direct hinder kunnen ervaren via een nieuwsbrief en een wekelijks inloopspreekuur. Actuele informatie over werkzaamheden en omleidingsroutes staat op www.bereikbaargelderland.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven