Driehonderd inwoners het water in!

BORCULO – Op 1 januari om 14.00 uur zijn er onder goede weersomstandigheden bijna 300 sportievelingen het water ingegaan van de Hambroekplas in Borculo, als deelnemers aan de traditionele Nieuwjaarsduik in Borculo. De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel heeft deze Nieuwjaarsduik nu al voor de 14e keer georganiseerd, en met succes. Vanaf de nieuwe gemeente Berkelland ‘duiken’ we jaarlijks op 1 januari verfrissend het nieuwe jaar in. Helaas kon dit in 2009 en 2011 niet doorgaan vanwege een bevroren Hambroekplas. Gelukkig was het de andere jaren wel mogelijk, soms met veel kou, wind en/of smeeuw. Soms ook bij temperaturen boven de 10 ° C. Het is, naast een traditie en verfrissende start van het nieuwe jaar, ook een sociaal gebeuren, want velen kunnen elkaar al een gelukkig nieuwjaar toewensen voordat ze dit naderhand in familie-/vriendenkring gaan doen. De Nieuwjaarsduik is ook een internationaal gebeuren. Op 1 januari deed zelf een Mexicaan in Borculo mee.

Wat dat sociale gebeuren betreft: deze dag stond de Nieuwjaarsduik een beetje in het teken van anderen en vooral in het teken van Naomi Heijink uit Geesteren, die chronisch lijdt aan de ziekte van Lyme. Zij kan behandeld worden, maar de kosten daarvan worden helaas niet vergoed door haar zorgverzekering. Daarom is er een actie gestart ‘lopen voor Lyme’. Zie ook www.lopenvoorlyme.nl/team/beezzz/

Dit werd deze dag even aangepast naar ‘duiken of zwemmen voor Lyme’ want de vrije gift die deelnemers aan de St. voor Cultuur, Sport en Spel gedoneerd hebben wordt doorgesluisd naar de stichting lopen voor Lyme, om Naomi Heijink te kunnen helpen. Het gaat om een prachtig bedrag van € 153,15. De organisatie wenst Naomi het allerbeste toe en gaat voor een goed, gezond en succesvol 2018.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven