Folkloredansers geven samen ‘show’

BORCULO – Het optreden van de folkloristische dansgroepen is ontstaan door samenvoeging van Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Dit om zich gezamenlijk te kunnen presenteren voor de nieuwe gemeente Berkelland.

Na een succesvolle eerste gezamenlijk dansavond in 2006, op initiatief van de Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten hiervan een jaarlijks terugkerende middag te maken, waarvan de organisatie rouleert tussen de folkloristische verenigingen.

De dansmiddagen zijn goed voor de gemeenschapszin en onderlinge verhoudingen. Bijkomend voordeel is dat de verenigingen elkaar voort kunnen helpen, vanwege de vergrijzing binnen het ledenbestand. Helaas hebben niet alle dansgroepen bestaansrecht gehad, de Koetsen Dansers uit Hupsel, de Havezathedansers uit Neede en de Drejtöllekes uit Rekken zijn er niet meer bij.

Dit jaar wordt de Berkellandmiddag georganiseerd door de Diekhookse Klumpkes en wordt gehouden op:

Zondag 4 februari 2018

Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 te Borculo

Aanvang 14.00 uur

Op deze middag presenteren de boerendansverenigingen uit Berkelland hun dansen en eventuele andere activiteiten. Elk van de verenigingen geeft hieraan een eigen invulling.

De deelnemende groepen zijn:
– De Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo
– De Diekhookse Klumpkes uit Borculo
– De Lebbenbrugge Dansers uit Borculo
– De Plaggemeijers uit Rekken.

Kom kijken en genieten. En wie weet is folkloredansen wel iets voor u! Alle verenigingen hebben behoefte aan nieuwe leden, dus grijp uw kans op zondag 4 februari a.s. en meld u aan. U kunt natuurlijk ook gewoon komen kijken, omdat u het leuk vindt.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven