Carnavalsavond in Holterhoek geslaagd

HOLTERHOEK – Op zaterdagavond 3 februari klokslag 20.11 kwam president Theo (Huls) met prinsenpaar 2017 prins Bennie en adjudant Martin en de raad van elf onder begeleiding van “de dansmarietjes” binnen. Het feest kon echt beginnen.

Na de toespraak en een kort terugblik over het aflopen jaar kregen ze van president Theo een aandenken aangeboden. Vorig jaar hadden prins Bennie en adjudant Martin, aan de Nederlandse zijde van de grens de Vredenseweg omgetoverd in P.C. Hoofdstraat en Köningsallee aan de Duitse zijde. Deze naambordjes kregen zij als aandenken allebei terug.

Hierna werd de zaal omgetoverd in een camping. Dit had te maken met de onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Uiteindelijk kwam onder geluid van brullende crossauto’s, prins Gijs Helmers en zijn broer Bram Helmers als adjudant uit de caravan gekropen. Gijs en Bram zijn de zonen van Erik en Erna Helmers. In de Holterhoek is de familie Helmers beter bekend als “Bekkenutte”. Tijdens de jaarlijkse kermis komt de gehele familie Roerdink altijd een paar dagen op “de camping van Helmers”, één begrip in de Holterhoek, bivakkeren. Zus Erna is het enigste familielid, dat dicht (lees: korte fietsafstand) bij het kermisterrein woont. Deze jarenlange traditie werd spectaculair gebruikt voor de onthulling.

Marije Roerdink mocht als winnaar de diner bon in ontvangst nemen, zij was de gelukkige winnaar van de prijsvraag die was verbonden aan het raden van de namen van het nieuwe prinsenpaar. Prins Gijs en adjudant Bram hadden een geweldige proclamatie, waar de nodige voorvallen in een gemeenschap als de Holterhoek, mooi werden verwerkt.

De dansmarietjes volgenden na de proclamatie met een geweldig optreden. Dit onderdeel is eigenlijk niet meer weg te denken uit de Holterhoek. Begeleidster Petra Bollen had er dit jaar samen met haar dans meiden (Duitse en Nederlandse meiden) weer menig uurtje ingestoken, om twee daverden dansoptreden te laten zien.

Vorig jaar in augustus was er een toneeluitvoering in de tent als begin van het kermisweekend. Boer Berend en Oma, twee toneelspelers, zijn nog steeds niet uit hun rol gekropen. Op spectaculaire wijze werd het bestuur medegedeeld dat zij eigenlijk het boerenbruiloft bruidspaar hadden willen zijn tijdens het jubileumweekend. Tijdens het optreden hebben ze daarom zelf op schitterende wijze hun bruiloft gevierd, met een diavoorstelling, met een duidelijk uitleg van Berend de boer en oma.

De organisatie heeft enkele bestuursleden van de Volksfeestvereniging Holterhoek bereid gevonden om ook een optreden te verzorgen. Zij hebben “knieballet” ten uitvoer gebracht, met muziek van Johan Strauss, de Radetzky March. Het laatste optreden was van “de naughty schoolgirls”. Dit was wederom een prima samenwerking tussen enkele dames van zowel Zwilbrock als Holterhoekse zijde.

Alle aanwezige bezoekers werden hierdoor opgewarmd, om uiteindelijk het carnavalsfeest te laten beginnen, tot in de vroege morgenuurtjes werd er gedanst en gehost met muziek van DJ Mike van Doorn. Wederom een avond waarover nog lang zal worden nagepraat.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven